LAZANJE PO RECEPTU GORDONA REMZIJA Sočne i ukusne, prste da poližete
Jedu vam se lazanje? Napravite ih malo drugačije nego inače. Ovaj recept je dao poznati britanski kuvar, Gordon Remzi. Toliko su dobre, nećete se pokajati.
Potrebno je
Sos od mesa
- 2 kašike maslinovog ulja
- ½ velike glavice crnog luka
- 1 velika šargarepa
- 2 čena belog luka
- 2 prstohvata sušenog origana
- 300 grama mlevenog mesa
- 1 kašika paradajz pirea
- 1 lovorov list
- 30ml (2 kašike) crnog vina
- 400 g seckanog paradajza
- 50 ml mleka
- so
- sveže samleven crni biber
- 1 kašika sosa od sirćeta, ribe,šećera i začina
Beli sos:
- 25 grama maslaca
- 25 grama brašna
- 300 ml mleka
- prstohvat mlevenog muškatnog oraščića
- 60 grama sira po izboru
- 30 grama parmezana za posipanje
I još:
- prstohvat origana
- 6 listova lazanja koje se ne kuvaju
Priprema sosa od mesa
Rernu uključite na 200 stepeni da se greje. Zagrejte u dubokom tiganju maslinovo ulje, pa dodajte sitno seckan crni luk i šargarepu, propržite, pa dodajte sitno seckani beli luk. Sve vreme mešajte kako ne bi zagorelo, pa dodajte prstohvat origana, so i biber i lovorov list, a nakon toga i kašiku sosa (od sirćeta ribe, šećera i začina).Dodajte mleveno meso, pa sve dobro promešajte i prelijte pireom od paradajza.Kada meso propržite, sipajte vino, pa nakon što ispari alkohol, ubacite paradajz seckan na kockice. Dinstajte još tri minuta, pa sipajte mleko, isključite i ostavite sa strane.
Priprema belog sosa
Puter otopite u jednoj šerpi, zatim sklonite i dodajte brašno. Onda, vratite na tihu do srednju vatru i mešajte sve vreme da ne zagori, pa sipajte 100 ml hladnog mleka i promešajte. Sipajte i ostatak mleka uz mešanje, začinite po ukusu, pa ostavite da krčka još dva minuta. Dodajte i sir, pa sklonite s vatre. Na pleh koji ste premazali, stavite pola sosa od mesa, lepo rasporedite, pa preklopite testeninom. Potom prelijte polovinom sosa, pa poređajte ostatak mesa, ponovo prekrijte testeninom i premažite ostatkom sosa. Pospite rendanim parmezanom i origanom, pa pecite dok ne porumeni. Vaše lazanje su gotove. Prijatno!
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
ROLOVANI SVINJSKI VRAT Prepun kačkavalja, aromatičan i slasan, za ručak koji se pamti
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
Komentari (0)