LAZANJE PO RECEPTU GORDONA REMZIJA Sočne i ukusne, prste da poližete
Jedu vam se lazanje? Napravite ih malo drugačije nego inače. Ovaj recept je dao poznati britanski kuvar, Gordon Remzi. Toliko su dobre, nećete se pokajati.
Potrebno je
Sos od mesa
- 2 kašike maslinovog ulja
- ½ velike glavice crnog luka
- 1 velika šargarepa
- 2 čena belog luka
- 2 prstohvata sušenog origana
- 300 grama mlevenog mesa
- 1 kašika paradajz pirea
- 1 lovorov list
- 30ml (2 kašike) crnog vina
- 400 g seckanog paradajza
- 50 ml mleka
- so
- sveže samleven crni biber
- 1 kašika sosa od sirćeta, ribe,šećera i začina
Beli sos:
- 25 grama maslaca
- 25 grama brašna
- 300 ml mleka
- prstohvat mlevenog muškatnog oraščića
- 60 grama sira po izboru
- 30 grama parmezana za posipanje
I još:
- prstohvat origana
- 6 listova lazanja koje se ne kuvaju
Priprema sosa od mesa
Rernu uključite na 200 stepeni da se greje. Zagrejte u dubokom tiganju maslinovo ulje, pa dodajte sitno seckan crni luk i šargarepu, propržite, pa dodajte sitno seckani beli luk. Sve vreme mešajte kako ne bi zagorelo, pa dodajte prstohvat origana, so i biber i lovorov list, a nakon toga i kašiku sosa (od sirćeta ribe, šećera i začina).Dodajte mleveno meso, pa sve dobro promešajte i prelijte pireom od paradajza.Kada meso propržite, sipajte vino, pa nakon što ispari alkohol, ubacite paradajz seckan na kockice. Dinstajte još tri minuta, pa sipajte mleko, isključite i ostavite sa strane.
Priprema belog sosa
Puter otopite u jednoj šerpi, zatim sklonite i dodajte brašno. Onda, vratite na tihu do srednju vatru i mešajte sve vreme da ne zagori, pa sipajte 100 ml hladnog mleka i promešajte. Sipajte i ostatak mleka uz mešanje, začinite po ukusu, pa ostavite da krčka još dva minuta. Dodajte i sir, pa sklonite s vatre. Na pleh koji ste premazali, stavite pola sosa od mesa, lepo rasporedite, pa preklopite testeninom. Potom prelijte polovinom sosa, pa poređajte ostatak mesa, ponovo prekrijte testeninom i premažite ostatkom sosa. Pospite rendanim parmezanom i origanom, pa pecite dok ne porumeni. Vaše lazanje su gotove. Prijatno!
Možda vas zanima:
LAZANJE SA BELIM VINOM MILUJU NEPCA Ko ih jednom proba uvek im se vraća
Kremaste i zasitne, prste da poližete.
NAJBOLJE LAZANJE NA SVETU Recept koji dve decenije ne silazi sa trona, a evo i zašto
Sočne i mirisne, a zasitne.
PASTICIO Grčke lazanje za ručak koji se ne zaboravlja, ukućani će stajati u redu za još
Bićete oduševljeni ukusom.
LAZANJE SA PILETINOM Eksplozija ukusa u svakom zalogaju, po starom italijanskom receptu
Priprema nije komplikovana, a ukus je božanstven.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)