PINĐUR LIČI NA AJVAR ALI OVO GA RAZLIKUJE imamo tradicionalni recept za ovaj pikantni namaz
Pinđur i ajvar se razlikuju po sastojcima i načinu pripreme. Za pripremu ovog namaza nije potrebno da meljete paprike. Priprema pinđura traje znatno kraće.
Potrebno je
6 kg mesnatih crvenih paprika
3 kg paradajza
300 ml ulja + 100 ml za dolivanje
300 ml sirćeta
3 kašike šećera
2 glavice belog luka
2 veze peršuna
so
Priprema
Prvo sterilišite tegle. Iscpecite paprike, pa ih ogulite i očistite od semenki. Ostavite paprike da se dobro ocede, pa ih isecite na tanke trake. Ogulite paradajz i nasecite ga na sitne kocke. Stavite paradajz u duboku šerpu, zajedno sa šećerom i krčkajte dok sav višak tečnosti ne ispari. Onda dodajte paprike, ulje, sitno naseckan beli luk i peršun, pa kuvajte dok ne dobijete željenu gustinu. Potom sipajte sirće, kuvajte još par minuta pa dodajte so. Dok je pinđur još vruć napunite tegle koje ste prethodno sterilisali. Ostavite u prethodno zagrejanoj rerni na niskoj teperatur do jutra. Kada se na površini bude uhvatila korica ulijte po prst ulja u svaku teglu idobro zatvorite poklopac. Tegle ostavite na hladnom i tamnom mestu.
Možda vas zanima:
DOMAĆI PINĐUR PO RECEPTU BAKA DANE Nema konzervansa, a ukusniji od svakog ajvara
Čuvajte na hladnom mestu.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
DOMAĆI PINĐUR Napravite najukusniju zimnicu po bakinom receptu, tajna je u jednom sastojku
Ovo je osnovna količina od koje ćete dobiti dve tegle od 800 grama. Ako želite da povećate i smanjite količinu uzmite u obzir da paprika uvek treba da bude duplo više u odnosu na paradajz
DOMAĆI PINĐUR Ukusan, a bez konzervansa, uživaćete u svakom zdravom zalogaju
Još bolji od onog kupovnog, pravićete stalno.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)