PINĐUR LIČI NA AJVAR ALI OVO GA RAZLIKUJE imamo tradicionalni recept za ovaj pikantni namaz

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Pinđur i ajvar se razlikuju po sastojcima i načinu pripreme. Za pripremu ovog namaza nije potrebno da meljete paprike. Priprema pinđura traje znatno kraće.

pinđur
Shutterstock

Potrebno je

6 kg mesnatih crvenih paprika
3 kg paradajza
300 ml ulja + 100 ml za dolivanje
300 ml sirćeta
3 kašike šećera
2 glavice belog luka
2 veze peršuna
so

Priprema

Prvo sterilišite tegle. Iscpecite paprike, pa ih ogulite i očistite od semenki. Ostavite paprike da se dobro ocede, pa ih isecite na tanke trake. Ogulite paradajz i nasecite ga na sitne kocke. Stavite  paradajz u duboku šerpu, zajedno sa šećerom i krčkajte dok sav višak tečnosti ne ispari. Onda dodajte paprike, ulje, sitno naseckan beli luk i peršun, pa kuvajte dok ne dobijete željenu gustinu. Potom sipajte sirće, kuvajte još par minuta pa dodajte so. Dok je pinđur još vruć napunite tegle koje ste prethodno sterilisali. Ostavite u prethodno zagrejanoj rerni na niskoj teperatur do jutra. Kada se na površini bude uhvatila korica ulijte po prst ulja u svaku teglu idobro zatvorite poklopac. Tegle ostavite na hladnom i tamnom mestu.

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading