PINĐUR LIČI NA AJVAR ALI OVO GA RAZLIKUJE imamo tradicionalni recept za ovaj pikantni namaz
Pinđur i ajvar se razlikuju po sastojcima i načinu pripreme. Za pripremu ovog namaza nije potrebno da meljete paprike. Priprema pinđura traje znatno kraće.
Potrebno je
6 kg mesnatih crvenih paprika
3 kg paradajza
300 ml ulja + 100 ml za dolivanje
300 ml sirćeta
3 kašike šećera
2 glavice belog luka
2 veze peršuna
so
Priprema
Prvo sterilišite tegle. Iscpecite paprike, pa ih ogulite i očistite od semenki. Ostavite paprike da se dobro ocede, pa ih isecite na tanke trake. Ogulite paradajz i nasecite ga na sitne kocke. Stavite paradajz u duboku šerpu, zajedno sa šećerom i krčkajte dok sav višak tečnosti ne ispari. Onda dodajte paprike, ulje, sitno naseckan beli luk i peršun, pa kuvajte dok ne dobijete željenu gustinu. Potom sipajte sirće, kuvajte još par minuta pa dodajte so. Dok je pinđur još vruć napunite tegle koje ste prethodno sterilisali. Ostavite u prethodno zagrejanoj rerni na niskoj teperatur do jutra. Kada se na površini bude uhvatila korica ulijte po prst ulja u svaku teglu idobro zatvorite poklopac. Tegle ostavite na hladnom i tamnom mestu.
Možda vas zanima:
DOMAĆI PINĐUR Napravite najukusniju zimnicu po bakinom receptu, tajna je u jednom sastojku
Ovo je osnovna količina od koje ćete dobiti dve tegle od 800 grama. Ako želite da povećate i smanjite količinu uzmite u obzir da paprika uvek treba da bude duplo više u odnosu na paradajz
DOMAĆI PINĐUR Ukusan, a bez konzervansa, uživaćete u svakom zdravom zalogaju
Još bolji od onog kupovnog, pravićete stalno.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)