PINĐUR LIČI NA AJVAR ALI OVO GA RAZLIKUJE imamo tradicionalni recept za ovaj pikantni namaz
Pinđur i ajvar se razlikuju po sastojcima i načinu pripreme. Za pripremu ovog namaza nije potrebno da meljete paprike. Priprema pinđura traje znatno kraće.

Potrebno je
Možda vas zanima:

DOMAĆI PINĐUR Napravite najukusniju zimnicu po bakinom receptu, tajna je u jednom sastojku
Ovo je osnovna količina od koje ćete dobiti dve tegle od 800 grama. Ako želite da povećate i smanjite količinu uzmite u obzir da paprika uvek treba da bude duplo više u odnosu na paradajz

DOMAĆI PINĐUR Ukusan, a bez konzervansa, uživaćete u svakom zdravom zalogaju
Još bolji od onog kupovnog, pravićete stalno.
6 kg mesnatih crvenih paprika
3 kg paradajza
300 ml ulja + 100 ml za dolivanje
300 ml sirćeta
3 kašike šećera
2 glavice belog luka
2 veze peršuna
so
Priprema
Prvo sterilišite tegle. Iscpecite paprike, pa ih ogulite i očistite od semenki. Ostavite paprike da se dobro ocede, pa ih isecite na tanke trake. Ogulite paradajz i nasecite ga na sitne kocke. Stavite paradajz u duboku šerpu, zajedno sa šećerom i krčkajte dok sav višak tečnosti ne ispari. Onda dodajte paprike, ulje, sitno naseckan beli luk i peršun, pa kuvajte dok ne dobijete željenu gustinu. Potom sipajte sirće, kuvajte još par minuta pa dodajte so. Dok je pinđur još vruć napunite tegle koje ste prethodno sterilisali. Ostavite u prethodno zagrejanoj rerni na niskoj teperatur do jutra. Kada se na površini bude uhvatila korica ulijte po prst ulja u svaku teglu idobro zatvorite poklopac. Tegle ostavite na hladnom i tamnom mestu.

PUNJENE PAPRIKE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za ručak koji se pamti
Sočno i slasno jelo, ukućani će stajati u redu za još.

OBOJITE JAJA U ROZE ZA USKRS Izgledaće nežno i originalno, a sastojci su potpuno prirodni
Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.

POSNE SARMICE OD ZELJA ZA SAVRŠEN RUČAK Toliko su ukusne da ćete zaboraviti da nedostaje meso
Sočne i ukusne, prste da poližete.

POSNA KREMPITA Mekana kao duša, a topi se u ustima, ovakvu do sada niste jeli
Sa keksom i pudingom, sočna i ukusna.

POSNI KREM BRULE Francuski desert raspametiće i one koji ne vole slatko
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.
Komentari (0)