POSNI SLAVSKI KOLAČ Domaćice u Srbiji ovo najviše pretražuju na Guglu
Posni slavski kolač je trenutno najtraženiji recept u Srbiji.
Potrebno je
Testo
- 400 ml vode tople (obične i osveštane)
- 100 ml ulja
- 1,5 kašičice soli
- 4 kašičice šećera
- 2 kesice pekarskog kvasca
- 750 g brašna
Testo za ukrase
- 100 g brašna
- 15 g soli
- 70 ml hladne vode
Premaz
- 25 g brašna
- 60 ml vode
Priprema
Pripremite kalup veličine 22 cm, najbolje sa obručem koji možete da skidate. Dno i obruč obložite papirom za pečenje, pa margarinom premažite papir. Za premaz sjedinite brašno i vodu da nema grumuljica. Testo za ukrase napravite tako što ćete sjediniti brašno i so, a onda postepeno dodajte dve kesice suvog kvasca i promešajte. Posebno sjedinite toplu vodu i ulje, dodajte brašno i so, a onda postepeno dodajte vodu i umesite testo. Ostavite 30 minuta da testo odmori pre nego što krenete da pravite ukrase. U brašno dodajte dve kesice suvog kvasca i promešajte. Posebno sjedinite toplu vodu i ulje, dodajte brašno, so i šećer i zamesite testo. Pokrijte i ostavite na toplom 30 minuta. Od nadošlog testa uzmite trećinu. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite, a onda testo isecite na dva dela po dužini. Svaki deo posebno urolajte i uvijte. Stavite u kalup, oko obruča. Ostatak testa podelite na pet jednakih delova. Od svakog dela napravite jufku. Četiri jufke stavite unakrst u kalup, a poslednju, petu jufku u sredinu. Pokrijte krpom i ostavite na toplom 30-45 minuta. Nakon tog vremena premažite premazom od brašna i vode. Pecite na 180 stepeni oko 50 minuta. Nakon toga izvadite kolač iz rerne, skinite obruč i složite pripremljene ukrase koje prethodno premažete s donje strane. Vratite u rernu na još oko 15 minuta ili onoliko koliko procenite da je potrebno da se ukrasi osuše. Kada se kolač ohladi, možete ga premazati uljem za sjaj.
Možda vas zanima:
POSNI SLAVSKI KOLAČ ZA SVETOG NIKOLU Recept bez mane, a gosti će biti oduševljeni
Pravoslavni vernici 19. decembra slave Svetog Nikolu. Donosimo vam recept za posni slavski kolač koji uspeva svima, a izuzetnog je ukusa.
POSNI SLAVSKI KOLAČ Ni malo ne zaostaje za originalom, a gosti će biti oduševljeni
Ukrasiće slavsku trpezu, a nema ko vam neće tražiti recept.
POSNI SLAVSKI KOLAČ Svi će vam tražiti recept, a osvaja od prvog zalogaja, ovaj sastojak mu daje posebnu čar
Posni majonez dodaje na ukusu, po receptu bez mane.
POSNI SLAVSKI KOLAČ ZA SVETE VRAČE Pravi se lako, a osvaja ukusom
Dobićete brojne pohvale.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)