PRIGANICE PO RECEPTU ANDRIJE MILOŠEVIĆA Ovakve niste probali, fenomenalne su

Ivana Pavlović

13:02

Sezonski recepti 0

Ukusno vazdušasto testo koje se sjajno slaže sa kajmakom, sirom i pršutom. Priganice su čuvene u Crnoj Gori, gde trpeza ne prolazi bez njih. Ovaj recept dao je poznati glumac Andrija Milošević.

priganice
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 50 ml kisele vode
  • 1/2 praška za pecivo
  • so

Priprema

Brašno pomešajte sa praškom za pecivo. Dodajte so, mleko, kiselu vodu i dobro promešajte. Ostavite da odstoji pola sata. Smesa treba da se vadi kašikom, ako je previše gusta dodajte još malo mleka i promešajte. Kašikom kapajte smesu u vrelo ulje i pržite dok ne porumene.

Komentari (0)

Loading