PRIGANICE PO RECEPTU ANDRIJE MILOŠEVIĆA Ovakve niste probali, fenomenalne su
Ukusno vazdušasto testo koje se sjajno slaže sa kajmakom, sirom i pršutom. Priganice su čuvene u Crnoj Gori, gde trpeza ne prolazi bez njih. Ovaj recept dao je poznati glumac Andrija Milošević.
Potrebno je
- 500 g brašna
- 250 ml mleka
- 50 ml kisele vode
- 1/2 praška za pecivo
- so
Priprema
Brašno pomešajte sa praškom za pecivo. Dodajte so, mleko, kiselu vodu i dobro promešajte. Ostavite da odstoji pola sata. Smesa treba da se vadi kašikom, ako je previše gusta dodajte još malo mleka i promešajte. Kašikom kapajte smesu u vrelo ulje i pržite dok ne porumene.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)