POPULARNA KENTAKI PILETINA Hrskava i predobra, otkrijte zašto je toliko svi vole

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Napravite sočnu i slasnu piletinu na ovaj način. Nećete se pokajati, zato odmah stavite duplu meru.

kentaki piletina
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg krilaca
  • 250 g margarina
  • 150 g prezli
  • 100 g kornfleksa
  • 300 g kačkavalja
  • biber
  • pola kašičice soli
  • 1 kašika mešavine začina za piletinu
  • 3 dl ulja

Priprema

Pomešajte prezle, rendani kačkavalj, kornfleks, so, biber i mešavinu začina za piletinu. Margarin otopite. Krilca prokuvajte, ocedite i dobro obrišite ubrusom, umočite u rastopljeni margarin, a zatim ih uvaljajte u smesu s prezlama, kornfleksom i kačkavaljem. U dubljoj posudi zagrejte ulje, pa pecite meso dok lepo ne porumeni.

Komentari (0)

Loading