ITALIJANSKI GULAŠ PO RECEPTU ANE BEKUTE Jedite ga uz testeninu, pirinač ili pire krompir
Poznata pevačica, Ana Bekuta, podelila je recept za jelo koje ona pravi u posebnim prilikama. Reč je o italijanskom gulašu.
Potrebno je
- 1 kg crnog luka
- 2 šargarepe
- 1/2 kg svinjskog mesa od buta
- 2 kocke za supu
- 500 ml paradajz sosa
- 300 ml mlevenog junećeg mesa
- 1 veza peršuna
- malo bibera
- 1 kašika brašna
- 1 šoljica mleka
Priprema
Kocku za supu skuvajte u 300 ml vode. Na malo ulja propržite na kockice iseckan crni luk, pa ulijte supu od 1 kocke za supu i malo bibera. Ubacite svinjetinu i dinstajte dok ne umekša. U drugoj šerpi na ulju prodinstajte mlevenu junetinu i kocku za supu. Kada to završite, dodajte paradajz sos i malo mleka, a onda ostavite da se sve lepo ukrčka. Za to vreme će se i svinjsko meso prodinstati i njega je potrebno da sjedinite sa lukom. Na samom kraju potrebno je da pomešate obe vrste mesa i dodajte na kockice isečenu šargarepu. Njoj je potrebno malo duže da se ukuva pa će taman za to vreme višak tečnosti ispariti. Pri kraju kako bi se gulaš zgusnuo napravite zapršku od malo mleka i brašna. Na kraju dodajte sitno iseckan peršun. To jelo se jede uz testeninu, pirinač ili pire krompir.
Možda vas zanima:
GULAŠ SA KESTENJEM Sa omiljenom sezonskom namirnicom, za ručak koji se ne propušta
Neodoljiv spoj mesa i povrća sa kestenjem, postaće vaše novo omiljeno jelo.
JUNEĆI GULAŠ RAJ ZA NEPCA Fenomenalan ručak u sočnom spoju mesa sa povrćem, za prave gurmane
Sočan i slasan, sipaćete tanjir više.
GULAŠ SA PIVOM Sočni ručak zbog kog će ukućani stajati u redu za još, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
TURSKI GULAŠ Očaravajući delikates kome jedan začin daje poseban šmek, biće vredan da se potrudite
Sočni gulaš sa patlidžanom i bešamelom oduševiće sve gurmane.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)