ITALIJANSKI GULAŠ PO RECEPTU ANE BEKUTE Jedite ga uz testeninu, pirinač ili pire krompir

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Poznata pevačica, Ana Bekuta, podelila je recept za jelo koje ona pravi u posebnim prilikama. Reč je o italijanskom gulašu.

gulaš
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1/2 kg svinjskog mesa od buta
  • 2 kocke za supu
  • 500 ml paradajz sosa
  • 300 ml mlevenog junećeg mesa
  • 1 veza peršuna
  • malo bibera
  • 1 kašika brašna
  • 1 šoljica mleka

Priprema

Kocku za supu skuvajte u 300 ml vode. Na malo ulja propržite na kockice iseckan crni luk, pa ulijte supu od 1 kocke za supu i malo bibera. Ubacite svinjetinu i dinstajte dok ne umekša. U drugoj šerpi na ulju prodinstajte mlevenu junetinu i kocku za supu. Kada to završite, dodajte paradajz sos i malo mleka, a onda ostavite da se sve lepo ukrčka. Za to vreme će se i svinjsko meso prodinstati i njega je potrebno da sjedinite sa lukom. Na samom kraju potrebno je da pomešate obe vrste mesa i dodajte na kockice isečenu šargarepu. Njoj je potrebno malo duže da se ukuva pa će taman za to vreme višak tečnosti ispariti. Pri kraju kako bi se gulaš zgusnuo napravite zapršku od malo mleka i brašna. Na kraju dodajte sitno iseckan peršun. To jelo se jede uz testeninu, pirinač ili pire krompir.

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading