HLEB NA DRUGAČIJI NAČIN Ova namirnica mu daje šmek, preukusan je a ne goji
Ako ne želite da se odreknete hleba, a vodite računa o ishrani, probajte ovaj sa tikvicama. Izuzetno ukusan i zdrav.
Potrebno je
- 350-400 g brašna
- 20 g svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 150 ml tople vode
- 50 ml ulja
- 1 kašičica soli
- šaka ovsenih pahuljica
Za pire:
- 200 g tikvica
- 1 jaje
- prstohvat soli
Priprema
Isecite tikvice na kolutove, posolite i ostavite da ispuste tečnost. Stavite u blender pa dodajte jaje i sameljite u pire. Stavitie kvasac, šećer i kašiku brašna u mlaku vodu, pa promešajte i poklopite, da kvasac naraste. U vanglicu sipajte brašno, so, ovsene pahuljice i ulje pa dodajte pire od tikvice i narasli kvasac. Od toga zamesite testo (biće meko i malo lepljivo). Ostavite da se testo udvostruči. Onda ga stavite na pobrašnjenu radnu površinu i premesite. Zatim testo stavite u kalup, pokrijte i ostavite da još malo naraste. Pecite od 30 do 35 minuta na 180 stepeni. Pečen hleb izvadite iz kalupa, pokrijte krpom i ostavite da se ohladi.
Možda vas zanima:
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Zdraviji i drugačiji, a još bolji kada je hladan
Mekan i sočan, a ukusa koji govori 1000 jezika.
DOMAĆI HLEB BOLJI OD KUPOVNOG Uspeće svima, a mekan kao duša
Pravi se brzo i lako, a osvaja na prvi zalogaj.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
BRZI HLEB OD SPELTINOG BRAŠNA Pravi se bez kvasca, a gotov je za 15 minuta
Jednostavno i lako napravite hleb od speltinog brašna. Zdravija je varijanta od klasičnog, a ukus mu je još lepši.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Na slici je hleb koji sadrzi persun, kojeg nema u receptu, a i dosta je zute boje, kao da je od kukuruznog brasna.