HLEB NA DRUGAČIJI NAČIN Ova namirnica mu daje šmek, preukusan je a ne goji
Ako ne želite da se odreknete hleba, a vodite računa o ishrani, probajte ovaj sa tikvicama. Izuzetno ukusan i zdrav.
Potrebno je
- 350-400 g brašna
- 20 g svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 150 ml tople vode
- 50 ml ulja
- 1 kašičica soli
- šaka ovsenih pahuljica
Za pire:
- 200 g tikvica
- 1 jaje
- prstohvat soli
Priprema
Isecite tikvice na kolutove, posolite i ostavite da ispuste tečnost. Stavite u blender pa dodajte jaje i sameljite u pire. Stavitie kvasac, šećer i kašiku brašna u mlaku vodu, pa promešajte i poklopite, da kvasac naraste. U vanglicu sipajte brašno, so, ovsene pahuljice i ulje pa dodajte pire od tikvice i narasli kvasac. Od toga zamesite testo (biće meko i malo lepljivo). Ostavite da se testo udvostruči. Onda ga stavite na pobrašnjenu radnu površinu i premesite. Zatim testo stavite u kalup, pokrijte i ostavite da još malo naraste. Pecite od 30 do 35 minuta na 180 stepeni. Pečen hleb izvadite iz kalupa, pokrijte krpom i ostavite da se ohladi.
Možda vas zanima:
DOMAĆI HLEB BOLJI OD KUPOVNOG Uspeće svima, a mekan kao duša
Pravi se brzo i lako, a osvaja na prvi zalogaj.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
BRZI HLEB OD SPELTINOG BRAŠNA Pravi se bez kvasca, a gotov je za 15 minuta
Jednostavno i lako napravite hleb od speltinog brašna. Zdravija je varijanta od klasičnog, a ukus mu je još lepši.
DOMAĆI RAŽANI HLEB Kao osmišljen za savršeno jutro, a biće ukusan i hladan
Toliko je dobar da ćete zaboraviti na pekaru.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
SICILIJANSKE KANOLE Desert koji je proslavio čuveni italijanski film, a ukusa koji se ne zaboravlja
Recept za desert koji je proslavio film "Kum" oduševiće i one koji ne vole slatko.
POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik kome popularnost samo raste, a ni malo ne zaostaje za originalom
Sočna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
Na slici je hleb koji sadrzi persun, kojeg nema u receptu, a i dosta je zute boje, kao da je od kukuruznog brasna.