HLEB NA DRUGAČIJI NAČIN Ova namirnica mu daje šmek, preukusan je a ne goji
Ako ne želite da se odreknete hleba, a vodite računa o ishrani, probajte ovaj sa tikvicama. Izuzetno ukusan i zdrav.
Potrebno je
- 350-400 g brašna
- 20 g svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 150 ml tople vode
- 50 ml ulja
- 1 kašičica soli
- šaka ovsenih pahuljica
Za pire:
- 200 g tikvica
- 1 jaje
- prstohvat soli
Priprema
Isecite tikvice na kolutove, posolite i ostavite da ispuste tečnost. Stavite u blender pa dodajte jaje i sameljite u pire. Stavitie kvasac, šećer i kašiku brašna u mlaku vodu, pa promešajte i poklopite, da kvasac naraste. U vanglicu sipajte brašno, so, ovsene pahuljice i ulje pa dodajte pire od tikvice i narasli kvasac. Od toga zamesite testo (biće meko i malo lepljivo). Ostavite da se testo udvostruči. Onda ga stavite na pobrašnjenu radnu površinu i premesite. Zatim testo stavite u kalup, pokrijte i ostavite da još malo naraste. Pecite od 30 do 35 minuta na 180 stepeni. Pečen hleb izvadite iz kalupa, pokrijte krpom i ostavite da se ohladi.
Možda vas zanima:
HLEB OD TIKVICA Pun je proteina i zdravih masti, a odličan i kao užina ili prilog
Zdrav i ukusan, osvojiće vas na prvi zalogaj.
DOMAĆI HLEB SAVRŠENOG UKUSA Biće mekan i sutradan, a greje dušu i telo
Mekan i sočan, pravi raj za nepca.
DOMAĆI HLEB SA KROMPIROM Mekan kao duša, samo dodajte prilog po želji
Služite vrućeg uz prilog po želji.
DOMAĆI HLEB Mekan kao duša i ukusan, po receptu bez mane
Služite ga vrućeg uz prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (1)
Na slici je hleb koji sadrzi persun, kojeg nema u receptu, a i dosta je zute boje, kao da je od kukuruznog brasna.