PUŽIĆI SA CRNIM LUKOM Aromatični i hrskavi a prave se od domaćih kora
Napravite pecivo kao iz pekare. Oblik pužića posebno je interesantan najmlađim ukućanima a punjenje je raj za nepca. Svaki zalogaj biće bolji od prethodnog.
Potrebno je
TESTO
- 1 kašičica kvasca
- 400 ml tople vode
- 1 kašičica soli
- 550 g brašna brašna
ZA PODMAZIVANJE:
- 140 g biljnog margarina
PUNJENJE
- 6-7 kašika ulja
- 2 crna luka
- 1 kašičica ljute paprike
- 1 kašičica crnog bibera
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica soli
Priprema
Kvasac i toplu vodu ubacite u posudu, pa dobro promešajte. Dodajte malo po malo, brašno i so, pa zamesite testo za pužiće. Pospite malo brašna po radnoj površini pa mesite rukama još 7-8 minuta. Podelite domaće kore na 4 jednaka dela pa rukama oblikujte u loptice. Onda ih pokrijte i ostavite da odstoje 20 minuta. Pospite brašno po radnoj površini opet, pa razvucite oklagijom lopticu testa u veliki krug i premažite omekšalim puterom. Preklopite ivice ka sredini, premažite puterom nepremazane delove, pa preklopite u oblik kocke. Isti postupak ponovite sa preostalim domaćim korama. Testo prekrijte prozirnom folijom i ostavite u zamrzivaču oko 25-30 minuta. Ulje zagrejte u tiganju pa ubacite iseckan crni luk. Dinstajte na srednjoj vatri dok luk ne omekša. Ubacite ljutu papriku, biber, slatku papriku, so, pa dobro promešajte. Zatim dinstajte još 3 minuta, pa sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Pospite brašno po radnoj površini i jednoj kocki testa, pa razvucite oklagijom na 5mm debljine. Podelite najpre napola uzdužno, pa na 14 delova ukupno. Rasporedite po sredini nadev od luka, urolajte, pa umotajte u oblik pužića. Učinite to isto i sa preostalim delovima domaćih kora. Pužiće poređajte po plehu obloženom pek papirom. Pecite pužiće sa lukom u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 45-50 minuta.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)