ĆEVAPI IZ RERNE Slasni i fantastični, bolji nego oni iz tiganja

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Napravite ćevape u rerni. Sočni zalogajčići postaće redovni deo vaše trpeze.

ćevapi
Shutterstock

Potrebno je

ZA ĆEVAPE

  • 500 g mlevenog mesa
  • 4 čena belog luka
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 2 kašičice soli
  • 2 kašičice bibera
  • 100 ml kisele vode

ZA PRELIV

  • 200 ml piva
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • 1 kašičica bibera
  • 1/2 kašičice suve mirođije
  • 1 kašičica seckanog peršuna
  • 50 ml ulja

Priprema

U mleveno meso dodajte izrendan beli luk, sodu bikarbonu, so, biber i kiselu vodu. Dobro izmešajte, stavite u frižider da stoji jedan sat. Napravite ćevape, poređajte u nauljen pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Sipajte preko njih pripremljen preliv od pomešanih sastojaka i vratite u rernu još 15 minuta.

Komentari (0)

Loading