ĆEVAPI IZ RERNE Slasni i fantastični, bolji nego oni iz tiganja
Napravite ćevape u rerni. Sočni zalogajčići postaće redovni deo vaše trpeze.
Potrebno je
ZA ĆEVAPE
- 500 g mlevenog mesa
- 4 čena belog luka
- 2 kašičice sode bikarbone
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice bibera
- 100 ml kisele vode
ZA PRELIV
- 200 ml piva
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašičica bibera
- 1/2 kašičice suve mirođije
- 1 kašičica seckanog peršuna
- 50 ml ulja
Priprema
U mleveno meso dodajte izrendan beli luk, sodu bikarbonu, so, biber i kiselu vodu. Dobro izmešajte, stavite u frižider da stoji jedan sat. Napravite ćevape, poređajte u nauljen pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Sipajte preko njih pripremljen preliv od pomešanih sastojaka i vratite u rernu još 15 minuta.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)