DŽAMBALAJA Jelo koje je nastalo u Južnoj Americi u 18 veku, preukusno i pikantno, prste da poližete
Američko jelo koje je nastalo u južnoj Luizijani u 18.veku, pod uticajem francuske, španske i afričke kuhinje. Originalno se pravi sa škampima, ali mi vam donosimo recept sa mesom. Uživačete.
Potrebno je
- 500 g belog pilećeg mesa
- 2 veće domaće ljute kobasice
- nekoliko štapića zelenog celera
- 1 šargarepa
- 2 crna luka
- 2 paprike babure
- 2 čena belog luka
- 1 konzerva paradajz pelata
- 1 veća šolja pirinča
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 l pileće supe
- so, biber, ljuta mlevena paprika
Prirema
Izdinstajte luk, dodajte beli luk, iseckan celer, papriku, šargarepu iseckanu na kockice. Kada povrće omekša, dodajte seckane kobasice, pa kada se proprže, dodajte i meso iseckano na veće komade. Pržite dok meso ne dobije lepu boju, začinite, dodajte pirinač, pa nalijte supom. Poklopite i krčkajte na laganoj vatri 45 minuta.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
Komentari (0)