DŽAMBALAJA Jelo koje je nastalo u Južnoj Americi u 18 veku, preukusno i pikantno, prste da poližete

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Američko jelo koje je nastalo u južnoj Luizijani u 18.veku, pod uticajem francuske, španske i afričke kuhinje. Originalno se pravi sa škampima, ali mi vam donosimo recept sa mesom. Uživačete.

džambalaja
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g belog pilećeg mesa
  • 2 veće domaće ljute kobasice
  • nekoliko štapića zelenog celera
  • 1 šargarepa
  • 2 crna luka
  • 2 paprike babure
  • 2 čena belog luka
  • 1 konzerva paradajz pelata
  • 1 veća šolja pirinča
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 l pileće supe
  • so, biber, ljuta mlevena paprika

Prirema

Izdinstajte luk, dodajte beli luk, iseckan celer, papriku, šargarepu iseckanu na kockice. Kada povrće omekša, dodajte seckane kobasice, pa kada se proprže, dodajte i meso iseckano na veće komade. Pržite dok meso ne dobije lepu boju, začinite, dodajte pirinač, pa nalijte supom. Poklopite i krčkajte na laganoj vatri 45 minuta.

 

Komentari (0)

Loading