DŽAMBALAJA Jelo koje je nastalo u Južnoj Americi u 18 veku, preukusno i pikantno, prste da poližete
Američko jelo koje je nastalo u južnoj Luizijani u 18.veku, pod uticajem francuske, španske i afričke kuhinje. Originalno se pravi sa škampima, ali mi vam donosimo recept sa mesom. Uživačete.
Potrebno je
- 500 g belog pilećeg mesa
- 2 veće domaće ljute kobasice
- nekoliko štapića zelenog celera
- 1 šargarepa
- 2 crna luka
- 2 paprike babure
- 2 čena belog luka
- 1 konzerva paradajz pelata
- 1 veća šolja pirinča
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 l pileće supe
- so, biber, ljuta mlevena paprika
Prirema
Izdinstajte luk, dodajte beli luk, iseckan celer, papriku, šargarepu iseckanu na kockice. Kada povrće omekša, dodajte seckane kobasice, pa kada se proprže, dodajte i meso iseckano na veće komade. Pržite dok meso ne dobije lepu boju, začinite, dodajte pirinač, pa nalijte supom. Poklopite i krčkajte na laganoj vatri 45 minuta.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)