DŽAMBALAJA Jelo koje je nastalo u Južnoj Americi u 18 veku, preukusno i pikantno, prste da poližete
Američko jelo koje je nastalo u južnoj Luizijani u 18.veku, pod uticajem francuske, španske i afričke kuhinje. Originalno se pravi sa škampima, ali mi vam donosimo recept sa mesom. Uživačete.
Potrebno je
- 500 g belog pilećeg mesa
- 2 veće domaće ljute kobasice
- nekoliko štapića zelenog celera
- 1 šargarepa
- 2 crna luka
- 2 paprike babure
- 2 čena belog luka
- 1 konzerva paradajz pelata
- 1 veća šolja pirinča
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 l pileće supe
- so, biber, ljuta mlevena paprika
Prirema
Izdinstajte luk, dodajte beli luk, iseckan celer, papriku, šargarepu iseckanu na kockice. Kada povrće omekša, dodajte seckane kobasice, pa kada se proprže, dodajte i meso iseckano na veće komade. Pržite dok meso ne dobije lepu boju, začinite, dodajte pirinač, pa nalijte supom. Poklopite i krčkajte na laganoj vatri 45 minuta.
BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, najbolje služite uz jogurt
Još bolji od kupovnog, pravićete stalno.
OVO JE NAJZDRAVIJI SIR Ali ako imate ovu bolest nemojte da ga jedete
Svež mladi sir smatra se najzdravijom vrstom sira, po rečima lekara.
LJUTA TURŠIJA OD GROŽĐA Ako volite pikantno i začinjeno, postaće vam omiljena salata
Ljuta turšija raspametiće one izbirljive.
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
SLASNI BUREK SA KROMPIROM Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana
Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila.
Komentari (0)