PILETINA OŽENI ME, IZ TIGANJA Zaludela je preko 300 miliona na mrežama, a evo i zašto
Ako ste gledali recepte na društvenim mrežama, ovaj nije mogao da vam promakne. Piletina oženi me, globalni je trend među svetskim, a i srpskim domaćicama. Ukus jeste neverovatan ali je i naziv doprineo. Probajte sami i uverite se.

Potrebno je
- 500 grama belog mesa, šnicli
- so, biber
- ¼ šolje brašna
- 3 kašike maslinovog ulja
- 3 kašike putera
- 3 čena sitno seckanog belog luka
- 1 kašika paradajz paste
- 1 šolja pilećeg bujona
- ½ kašičice sušenog origana
- mlevena paprika
- ½ до ¾ šolje pavlake za kuvanje
- ½ šolje rendanog paradajza
- 70 grama iseckanog suvog paradajza
Priprema
Prvo, isecite pileća prsta na tanke šnicle, pa pobiberite i posolite ( po ukusu). Jednu po jednu šniclu uvaljajte u brašno. Na tiganju zagrejte ulje,origano i beli luk pa dinstajte oko 30 sekundi dok ne zamiriše. Zatim pržite piletinu dok ne porumeni, otprilike oko tri do četiri minuta sa svake strane. Šnicle izvadite iz tiganja, ali nemojte da bacate ulje koje je pustilo meso pri prženju. Zatim, tome dodajte preostalo brašno, pileći bujon, parmezan, pavlaku za kuvanje i umutite dok se sve ne sjedini. Dodajte i malo mlevene paprike i sušeni paradajz i opet sve dobro promešajte. Vratite piletinu u tiganj i sačekajte još dva do tri minuta da bude gotovo. Prijatno!
Svaka domaćica ima neki svoj način na koji pravi sarmu. Mi vam donosimo recept za malo drugačiju sarmu, sa suvim rebrima, preukusnu i slasnu. Karađoršev pasulj ili papula, može da bude i posan i mrsan. Donosimo vam recept za obe verzije. Poznati kuvar Gordon Remzi dao je recept za ovu jednostavnu a slasnu pitu. Brzo i lako se sprema, posna je, a bićete oduševljeni koliko je dobra. Ako volite carsku pitu, možete da je napravite i kao posnu. Biće još ukusnija, a uspeće i potpunim početnicima. Napravite ovaj fenomenalan obrok. Napunite krompir sa slaninom, pečurkama, krastavcima, kačkavaljem i dobićete potpuno novo jelo, koje ćete stalno da pravite.
SARMA SA SUVIM REBRIMA Začinjena i pikantna, raj za nepca
NAPRAVITE PASULJ KAKAV JE JEO VOŽD KARAĐORĐE Može da bude i posan i mrsan
POSNA PITA SA RIBOM Po receptu poznatog kuvara Gordona Remzija
POSNA CARSKA PITA Hrskava i mekana, još bolja nego original
PUNJENI KROMPIR Rapsodija različitih ukusa, pikantan i slasan
Komentari (0)