PILETINA OŽENI ME, IZ TIGANJA Zaludela je preko 300 miliona na mrežama, a evo i zašto
Ako ste gledali recepte na društvenim mrežama, ovaj nije mogao da vam promakne. Piletina oženi me, globalni je trend među svetskim, a i srpskim domaćicama. Ukus jeste neverovatan ali je i naziv doprineo. Probajte sami i uverite se.
Potrebno je
- 500 grama belog mesa, šnicli
- so, biber
- ¼ šolje brašna
- 3 kašike maslinovog ulja
- 3 kašike putera
- 3 čena sitno seckanog belog luka
- 1 kašika paradajz paste
- 1 šolja pilećeg bujona
- ½ kašičice sušenog origana
- mlevena paprika
- ½ до ¾ šolje pavlake za kuvanje
- ½ šolje rendanog paradajza
- 70 grama iseckanog suvog paradajza
Priprema
Prvo, isecite pileća prsta na tanke šnicle, pa pobiberite i posolite ( po ukusu). Jednu po jednu šniclu uvaljajte u brašno. Na tiganju zagrejte ulje,origano i beli luk pa dinstajte oko 30 sekundi dok ne zamiriše. Zatim pržite piletinu dok ne porumeni, otprilike oko tri do četiri minuta sa svake strane. Šnicle izvadite iz tiganja, ali nemojte da bacate ulje koje je pustilo meso pri prženju. Zatim, tome dodajte preostalo brašno, pileći bujon, parmezan, pavlaku za kuvanje i umutite dok se sve ne sjedini. Dodajte i malo mlevene paprike i sušeni paradajz i opet sve dobro promešajte. Vratite piletinu u tiganj i sačekajte još dva do tri minuta da bude gotovo. Prijatno!
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)