PILETINA OŽENI ME, IZ TIGANJA Zaludela je preko 300 miliona na mrežama, a evo i zašto

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Ako ste gledali recepte na društvenim mrežama, ovaj nije mogao da vam promakne. Piletina oženi me, globalni je trend među svetskim, a i srpskim domaćicama. Ukus jeste neverovatan ali je i naziv doprineo. Probajte sami i uverite se.

piletina oženi me
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 grama belog mesa, šnicli
  • so, biber
  • ¼ šolje brašna
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 3 kašike putera
  • 3 čena sitno seckanog belog luka
  • 1 kašika paradajz paste
  • 1 šolja pilećeg bujona
  • ½ kašičice sušenog origana
  • mlevena paprika
  • ½ до ¾ šolje pavlake za kuvanje
  • ½ šolje rendanog paradajza
  • 70 grama iseckanog suvog paradajza

 

@gimme.delicious Marry Me Chicken is one of the best ways to cook chicken breasts! Tender and juicy chicken breasts cooked in a creamy sun-dried tomato sauce – the perfect combination for an easy weeknight dinner. #recipes #marrymechicken #cooking #food #dinner #lowcarb #tuscanchicken #healthydinner #dinnerideas #chickenbreast ♬ Thing of Beauty - Danger Twins

 

Priprema

Prvo, isecite pileća prsta na tanke šnicle, pa pobiberite i posolite ( po ukusu). Jednu po jednu šniclu uvaljajte u brašno. Na tiganju zagrejte ulje,origano i beli luk pa dinstajte oko 30 sekundi dok ne zamiriše. Zatim pržite piletinu dok ne porumeni, otprilike oko tri do četiri minuta sa svake strane. Šnicle izvadite iz tiganja, ali nemojte da bacate ulje koje je pustilo meso pri prženju. Zatim, tome dodajte preostalo brašno, pileći bujon, parmezan, pavlaku za kuvanje i umutite dok se sve ne sjedini. Dodajte i malo mlevene paprike i sušeni paradajz i opet sve dobro promešajte. Vratite piletinu u tiganj  i sačekajte još dva do tri minuta da bude gotovo. Prijatno!

 

Komentari (0)

Loading