PILETINA OŽENI ME, IZ TIGANJA Zaludela je preko 300 miliona na mrežama, a evo i zašto
Ako ste gledali recepte na društvenim mrežama, ovaj nije mogao da vam promakne. Piletina oženi me, globalni je trend među svetskim, a i srpskim domaćicama. Ukus jeste neverovatan ali je i naziv doprineo. Probajte sami i uverite se.
Potrebno je
- 500 grama belog mesa, šnicli
- so, biber
- ¼ šolje brašna
- 3 kašike maslinovog ulja
- 3 kašike putera
- 3 čena sitno seckanog belog luka
- 1 kašika paradajz paste
- 1 šolja pilećeg bujona
- ½ kašičice sušenog origana
- mlevena paprika
- ½ до ¾ šolje pavlake za kuvanje
- ½ šolje rendanog paradajza
- 70 grama iseckanog suvog paradajza
Priprema
Prvo, isecite pileća prsta na tanke šnicle, pa pobiberite i posolite ( po ukusu). Jednu po jednu šniclu uvaljajte u brašno. Na tiganju zagrejte ulje,origano i beli luk pa dinstajte oko 30 sekundi dok ne zamiriše. Zatim pržite piletinu dok ne porumeni, otprilike oko tri do četiri minuta sa svake strane. Šnicle izvadite iz tiganja, ali nemojte da bacate ulje koje je pustilo meso pri prženju. Zatim, tome dodajte preostalo brašno, pileći bujon, parmezan, pavlaku za kuvanje i umutite dok se sve ne sjedini. Dodajte i malo mlevene paprike i sušeni paradajz i opet sve dobro promešajte. Vratite piletinu u tiganj i sačekajte još dva do tri minuta da bude gotovo. Prijatno!
BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, najbolje služite uz jogurt
Još bolji od kupovnog, pravićete stalno.
OVO JE NAJZDRAVIJI SIR Ali ako imate ovu bolest nemojte da ga jedete
Svež mladi sir smatra se najzdravijom vrstom sira, po rečima lekara.
LJUTA TURŠIJA OD GROŽĐA Ako volite pikantno i začinjeno, postaće vam omiljena salata
Ljuta turšija raspametiće one izbirljive.
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
SLASNI BUREK SA KROMPIROM Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana
Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila.
Komentari (0)