PILETINA OŽENI ME, IZ TIGANJA Zaludela je preko 300 miliona na mrežama, a evo i zašto
Ako ste gledali recepte na društvenim mrežama, ovaj nije mogao da vam promakne. Piletina oženi me, globalni je trend među svetskim, a i srpskim domaćicama. Ukus jeste neverovatan ali je i naziv doprineo. Probajte sami i uverite se.
Potrebno je
- 500 grama belog mesa, šnicli
- so, biber
- ¼ šolje brašna
- 3 kašike maslinovog ulja
- 3 kašike putera
- 3 čena sitno seckanog belog luka
- 1 kašika paradajz paste
- 1 šolja pilećeg bujona
- ½ kašičice sušenog origana
- mlevena paprika
- ½ до ¾ šolje pavlake za kuvanje
- ½ šolje rendanog paradajza
- 70 grama iseckanog suvog paradajza
Priprema
Prvo, isecite pileća prsta na tanke šnicle, pa pobiberite i posolite ( po ukusu). Jednu po jednu šniclu uvaljajte u brašno. Na tiganju zagrejte ulje,origano i beli luk pa dinstajte oko 30 sekundi dok ne zamiriše. Zatim pržite piletinu dok ne porumeni, otprilike oko tri do četiri minuta sa svake strane. Šnicle izvadite iz tiganja, ali nemojte da bacate ulje koje je pustilo meso pri prženju. Zatim, tome dodajte preostalo brašno, pileći bujon, parmezan, pavlaku za kuvanje i umutite dok se sve ne sjedini. Dodajte i malo mlevene paprike i sušeni paradajz i opet sve dobro promešajte. Vratite piletinu u tiganj i sačekajte još dva do tri minuta da bude gotovo. Prijatno!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)