PILETINA SA KIKIRIKIJEM I OVIM NAMIRNICAMA Sočna i slasna, zagrejaće vam dušu i telo
Najbolje ide uz pirinač. Recept je potekao iz Azije. Ne morate nigde putovati, napravite ovo pikantno jelo u sopstvenom domu. Začini daju posebnu aromu, a kikiriki dodatnu draž celom jelu.
Potrebno je
- 500 g pilećeg filea
- 1 crvena paprika
- 1 glavica luka
- 150 g svežeg kupusa
- 1 veća tikvica
- 2 šargarepe
- 150 g kukuruza šećerca
- 100 g graška
- 200 g šampinjona
- 60 g kikirikija
- 1 kašika soja sosa
- 2 kašičice karija
- so, biber
Priprema
Luk isecite na trakice, pa ga dinstajte u šerpi, da se zastakli. Tome dodajte kupus isečen na kockice, krupnije izrendanu šargarepu i tikvicu, papriku isečenu na trake, grašak, kukuruz, šampinjone isečene na listiće i sve dinstajte, dok povrće malo ne omekša, uz mešanje, oko 10 minuta. Zatim isecite piletinu na kockice, pa dodajte u povrće i dinstajte dok meso lepo ne porumeni. Na kraju, dodajte soja sos, kari, so i biber po ukusu, i dobro izmešajte. Jelo pospite kikirikijem i služite uz kuvani pirinač.
OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA JNA Kuvar pokazao dugo čuvani recept za pravi vojnički pasulj
Važno je znati da se pasulj ne meša do zaprške kako bi zrno ostalo celo i kako ne bi zagorevao
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci je savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
ORIGINALAN RECEPT SA SVETE GORE Brza posna čorba, skida umor i popravlja raspoloženje u trenutku
Brza priprema i jeftini sastojci, a obiluje vitaminima
POSNI PODVARAK IZ BAKINE BELEŽNICE Delikates uz pečeni krompir i projaru
Meko, aromatično, toplo – uz pečeni krompir i projaru ovo jelo je prava posna gozba
BAKIN RECEPT ZA POSNI PASULJ Najbolji koji ste jeli, tajna je u jednostavnom triku!
Ako tražite posno jelo koje je jednostavno i izdašno, kuvani posni pasulj biće vaš favorit.
Komentari (0)