PILETINA SA KIKIRIKIJEM I OVIM NAMIRNICAMA Sočna i slasna, zagrejaće vam dušu i telo

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Najbolje ide uz pirinač. Recept je potekao iz Azije. Ne morate nigde putovati, napravite ovo pikantno jelo u sopstvenom domu. Začini daju posebnu aromu, a kikiriki dodatnu draž celom jelu.

piletina sa kikirikijem i povrćem
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g pilećeg filea
  • 1 crvena paprika
  • 1 glavica luka
  • 150 g svežeg kupusa
  • 1 veća tikvica
  • 2 šargarepe
  • 150 g kukuruza šećerca
  • 100 g graška
  • 200 g šampinjona
  • 60 g kikirikija
  • 1 kašika soja sosa
  • 2 kašičice karija
  • so, biber

 

Priprema

Luk isecite na trakice, pa ga dinstajte u šerpi, da se zastakli. Tome dodajte kupus isečen na kockice, krupnije izrendanu šargarepu i tikvicu, papriku isečenu na trake, grašak, kukuruz, šampinjone isečene na listiće i sve dinstajte, dok povrće malo ne omekša, uz mešanje, oko 10 minuta. Zatim isecite piletinu na kockice, pa dodajte u povrće i dinstajte dok meso lepo ne  porumeni. Na kraju, dodajte soja sos, kari, so i biber po ukusu, i dobro izmešajte. Jelo pospite kikirikijem i služite uz kuvani pirinač.

Komentari (0)

Loading