PILETINA SA KIKIRIKIJEM I OVIM NAMIRNICAMA Sočna i slasna, zagrejaće vam dušu i telo
Najbolje ide uz pirinač. Recept je potekao iz Azije. Ne morate nigde putovati, napravite ovo pikantno jelo u sopstvenom domu. Začini daju posebnu aromu, a kikiriki dodatnu draž celom jelu.
Potrebno je
- 500 g pilećeg filea
- 1 crvena paprika
- 1 glavica luka
- 150 g svežeg kupusa
- 1 veća tikvica
- 2 šargarepe
- 150 g kukuruza šećerca
- 100 g graška
- 200 g šampinjona
- 60 g kikirikija
- 1 kašika soja sosa
- 2 kašičice karija
- so, biber
Priprema
Luk isecite na trakice, pa ga dinstajte u šerpi, da se zastakli. Tome dodajte kupus isečen na kockice, krupnije izrendanu šargarepu i tikvicu, papriku isečenu na trake, grašak, kukuruz, šampinjone isečene na listiće i sve dinstajte, dok povrće malo ne omekša, uz mešanje, oko 10 minuta. Zatim isecite piletinu na kockice, pa dodajte u povrće i dinstajte dok meso lepo ne porumeni. Na kraju, dodajte soja sos, kari, so i biber po ukusu, i dobro izmešajte. Jelo pospite kikirikijem i služite uz kuvani pirinač.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)