PILETINA SA KIKIRIKIJEM I OVIM NAMIRNICAMA Sočna i slasna, zagrejaće vam dušu i telo
Najbolje ide uz pirinač. Recept je potekao iz Azije. Ne morate nigde putovati, napravite ovo pikantno jelo u sopstvenom domu. Začini daju posebnu aromu, a kikiriki dodatnu draž celom jelu.
Potrebno je
- 500 g pilećeg filea
- 1 crvena paprika
- 1 glavica luka
- 150 g svežeg kupusa
- 1 veća tikvica
- 2 šargarepe
- 150 g kukuruza šećerca
- 100 g graška
- 200 g šampinjona
- 60 g kikirikija
- 1 kašika soja sosa
- 2 kašičice karija
- so, biber
Priprema
Luk isecite na trakice, pa ga dinstajte u šerpi, da se zastakli. Tome dodajte kupus isečen na kockice, krupnije izrendanu šargarepu i tikvicu, papriku isečenu na trake, grašak, kukuruz, šampinjone isečene na listiće i sve dinstajte, dok povrće malo ne omekša, uz mešanje, oko 10 minuta. Zatim isecite piletinu na kockice, pa dodajte u povrće i dinstajte dok meso lepo ne porumeni. Na kraju, dodajte soja sos, kari, so i biber po ukusu, i dobro izmešajte. Jelo pospite kikirikijem i služite uz kuvani pirinač.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)