TORTA OD PEČENIH PAPRIKA Sjajno predjelo za slavsku trpezu
Sjajno se slaže sa maslinama i sirom. Može da bude predjelo, večera ili prilog nekom jelu. Servirajte je gostima za slavu, biće oduševljeni.
Potrebno je
- 5-6 crvene pečene paprike
- 2 jaja
- prezle i brašno po potrebi
- 250 g kravljeg sira
- 1 kisela pavlaka
- 100 g majoneza
- 4-5 kiselih krastavaca
- 2 kuvana jaja
- 200 g praške šunke
Priprema
Rasecite pečene paprike na pola. Posolite pa uvaljajte u brašno, umućena jaja i prezle te ih ispohujte. Paprike ostavite na papirnom ubrusu da upije višak masnoće. Iseckajte sitno šunku, kisele krastavčiće i kuvana jaja te ih sjedinite sa pavlakom, majonezom i izgnječenim sirom. Ređajte paprike u plastičnu posudu dok ne pokriju dno pa ih zatim premažite filom. Ponovite postupak 2-3 puta dok ima materijala. Tortu ohladite u frižideru zatim je prevrnute iz posude. Ukrasite po želji.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)