TORTA OD PEČENIH PAPRIKA Sjajno predjelo za slavsku trpezu

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Sjajno se slaže sa maslinama i sirom. Može da bude predjelo, večera ili prilog nekom jelu. Servirajte je gostima za slavu, biće oduševljeni.

Slana torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 5-6 crvene pečene paprike 
  • 2 jaja 
  • prezle i brašno po potrebi
  • 250 g kravljeg sira
  • 1 kisela pavlaka 
  • 100 g majoneza
  • 4-5  kiselih krastavaca
  • 2 kuvana jaja 
  • 200 g praške šunke

Priprema

Rasecite pečene paprike na pola. Posolite pa uvaljajte u brašno, umućena jaja i prezle te ih ispohujte. Paprike ostavite na papirnom ubrusu da upije višak masnoće. Iseckajte sitno šunku, kisele krastavčiće i kuvana jaja te ih sjedinite sa pavlakom, majonezom i izgnječenim sirom. Ređajte paprike u plastičnu posudu dok ne pokriju dno pa ih zatim premažite filom. Ponovite postupak 2-3 puta dok ima materijala. Tortu ohladite u frižideru zatim je prevrnute iz posude. Ukrasite po želji.

Komentari (0)

Loading