SOJINE PLJESKAVICE Zamena za pravo meso, sočne i zdrave
Umesto običnih, u dane posta, možete da napravite pljeskavice od soje. Zameniće vam meso, a začini im daju pikantiji ukus.
Potrebno je
- 200 g sojinih ljuspica
- 150 g prezli
- 3 kašike brašna
- 50 g lanenog semena
- 2 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 krompir
- pola kesice praška za pecivo
- so, biber
- aleva paprika
- origano
- bosiljak
Priprema
Potopite u vodu sojine ljuspice da nabubre. Isto uradite i sa lanenim semenom - sipajte 50 grama celih semenki u 50 ml vode, pa ih ostavite tako pola sata. Oljuštite luk, krompir i šargarepu, pa izrendajte na krupno rende i stavite u veću posudu. Očistite i usitnite beli luk pa ga dodajte u posudu. Ocedite sojine ljuspice od vode, pa ih stavite u posudu zajedno sa povrćem. Dodajte brašno, prašak za pecivo i začine, kao i laneno seme. Nemojte da bacate želiranu vodu u kojoj ste potopili lanene seme, već je dodajte smesi za pljeskavice. Zatim sve dobro promešajte. Od smese formirajte rukama oblik pljeskavice. Zagrejte ulje u tiganju, pa u njega spuštajte pljeskavice. Pržite pljeskavcice sa obe strane, dok ne porumene.
OVO JE NAJZDRAVIJI SIR Ali ako imate ovu bolest nemojte da ga jedete
Svež mladi sir smatra se najzdravijom vrstom sira, po rečima lekara.
LJUTA TURŠIJA OD GROŽĐA Ako volite pikantno i začinjeno, postaće vam omiljena salata
Ljuta turšija raspametiće one izbirljive.
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
SLASNI BUREK SA KROMPIROM Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana
Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
Komentari (0)