SOJINE PLJESKAVICE Zamena za pravo meso, sočne i zdrave
Umesto običnih, u dane posta, možete da napravite pljeskavice od soje. Zameniće vam meso, a začini im daju pikantiji ukus.
Potrebno je
- 200 g sojinih ljuspica
- 150 g prezli
- 3 kašike brašna
- 50 g lanenog semena
- 2 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 krompir
- pola kesice praška za pecivo
- so, biber
- aleva paprika
- origano
- bosiljak
Priprema
Potopite u vodu sojine ljuspice da nabubre. Isto uradite i sa lanenim semenom - sipajte 50 grama celih semenki u 50 ml vode, pa ih ostavite tako pola sata. Oljuštite luk, krompir i šargarepu, pa izrendajte na krupno rende i stavite u veću posudu. Očistite i usitnite beli luk pa ga dodajte u posudu. Ocedite sojine ljuspice od vode, pa ih stavite u posudu zajedno sa povrćem. Dodajte brašno, prašak za pecivo i začine, kao i laneno seme. Nemojte da bacate želiranu vodu u kojoj ste potopili lanene seme, već je dodajte smesi za pljeskavice. Zatim sve dobro promešajte. Od smese formirajte rukama oblik pljeskavice. Zagrejte ulje u tiganju, pa u njega spuštajte pljeskavice. Pržite pljeskavcice sa obe strane, dok ne porumene.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)