SOJINE PLJESKAVICE Zamena za pravo meso, sočne i zdrave
Umesto običnih, u dane posta, možete da napravite pljeskavice od soje. Zameniće vam meso, a začini im daju pikantiji ukus.
Potrebno je
- 200 g sojinih ljuspica
- 150 g prezli
- 3 kašike brašna
- 50 g lanenog semena
- 2 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 krompir
- pola kesice praška za pecivo
- so, biber
- aleva paprika
- origano
- bosiljak
Priprema
Potopite u vodu sojine ljuspice da nabubre. Isto uradite i sa lanenim semenom - sipajte 50 grama celih semenki u 50 ml vode, pa ih ostavite tako pola sata. Oljuštite luk, krompir i šargarepu, pa izrendajte na krupno rende i stavite u veću posudu. Očistite i usitnite beli luk pa ga dodajte u posudu. Ocedite sojine ljuspice od vode, pa ih stavite u posudu zajedno sa povrćem. Dodajte brašno, prašak za pecivo i začine, kao i laneno seme. Nemojte da bacate želiranu vodu u kojoj ste potopili lanene seme, već je dodajte smesi za pljeskavice. Zatim sve dobro promešajte. Od smese formirajte rukama oblik pljeskavice. Zagrejte ulje u tiganju, pa u njega spuštajte pljeskavice. Pržite pljeskavcice sa obe strane, dok ne porumene.
POSNI ROLAT SA PEČURKAMA Krepi organizam u trenu, a držaće vas dugo sitim
Sočni rolat oduševiće vas ukusom, nema ko vam neće tražiti recept.
BELA TORTA Posna poslastica sa čokoladom mekana kao pamuk, a ne treba da palite rernu
Fenomenalna poslastica za prave sladokusce, a nikad kremastija.
KADA PRŽITE LUK DODAJTE OVU NAMIRNICU Biće 100 puta ukusnije, tvrde kuvari
Potrebna vam je samo jedna namirnica, a jelo će da bude preukusno.
PUNJENI KROMPIR Sa hrskavom slaninom i kačkavaljem koji se topi u ustima, za savršen ručak
Slasno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
RAZLOZI ZAŠTO JE POMORANDŽA ZDRAVA Ali ako imate ovu bolest bolje je preskočite
Namirnica izuzetno bogata vitaminom C ima niz zdravstvenih prednosti, ali kao i sve treba je koristiti umereno.
Komentari (0)