SOJINE PLJESKAVICE Zamena za pravo meso, sočne i zdrave

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Umesto običnih, u dane posta, možete da napravite pljeskavice od soje. Zameniće vam meso, a začini im daju pikantiji ukus.

pljeskavice od soje
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 g sojinih ljuspica
  • 150 g prezli
  • 3 kašike brašna
  • 50 g lanenog semena
  • 2 šargarepe
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 krompir
  • pola kesice praška za pecivo
  • so, biber
  • aleva paprika
  • origano
  • bosiljak

Priprema

Potopite u vodu sojine ljuspice da nabubre. Isto  uradite i sa lanenim semenom - sipajte 50 grama celih semenki u 50 ml vode, pa ih ostavite tako pola sata. Oljuštite luk, krompir i šargarepu, pa izrendajte na krupno rende i stavite u veću posudu. Očistite i usitnite beli luk pa ga dodajte u posudu. Ocedite sojine ljuspice od vode, pa ih stavite u posudu zajedno sa povrćem. Dodajte brašno, prašak za pecivo i začine, kao i laneno seme. Nemojte da bacate želiranu vodu u kojoj ste potopili lanene seme, već je dodajte smesi za pljeskavice. Zatim sve dobro promešajte. Od smese formirajte rukama oblik pljeskavice. Zagrejte ulje u tiganju, pa u njega spuštajte pljeskavice. Pržite pljeskavcice sa obe strane, dok ne porumene.

Komentari (0)

Loading