POSNA MUSAKA OD OSLIĆA Ovakvu još niste jeli, prste da poližete

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Napravite musaku na drugačiji način. Od oslića. Biće preukusna, i držaće vas dugo sitim.

musaka od oslića
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g krompira
  • 300 g fileta oslića
  • 100 g biljnog kačkavalja
  • 3 čena belog luka
  • veza peršuna
  • 100 ml ulja
  • 50 ml vode
  • so, biber

Priprema

Izgnječite beli luk, pa ga utrljajte u posoljene i pobiberene filete ribe. U posebnoj posudi napravite preliv od nasečenog peršunovog lista, začina, ulja i vode. Krompir isecite na tanke kolutove i polovinu poslažite u posudu za pečenje. Pospite polovinom preliva, pa prekrijte filetima ribe. Preko ribe slažite drugi deo krompira, nalijte preostalim prelivom i pecite u rerni oko 25 minuta na 200 stepeni. Pred kraj pečenja pospite narendanim biljnim kačkavaljem i vratite nekoliko minuta da se zapeče. Servirajte sa zelenom salatom ili kuvanim povrćem.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading