NEODOLJIVA ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM Otopićete se od slatkoće

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Napravite štrudlu sa drugačijim sastojcima. Dodajte joj punjenje od čokolade, i dobićete potpuno novi, fenomenalni ukus.

štrudla sa čokoladom
Shutterstock

Za štrudlu

  • 500 g mekog brašna
  • 30 g kvasca
  • 100 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 2 jaja
  • izrendana limunova korica
  • 2 kašike ruma
  • 1 ravna kašičica soli
  • oko 2 dl mleka
     


Za punjenje

  • 50 g otopljene čokolade
  • 50 g samlevenih ili sitno seckanih oraha
  • 100 g šećera
  • 2 kašike meda
  • 2 kašike ruma
  • 2 kašike mleka

Za premazivanje

  • 1 jaje

Priprema

U pola solje toplog mleka razmutite kvasac sa  jednom kašičicom šećera i jednom kašišicom brašna. Ostavite da naraste pa zamesite srednje meko testo. Zatim pokrijte testo i ostavite da odmara 45-60 minuta. Onda izmešajte sve sastojke za fil. Nakon toga, koru razvijte u oblik pravougaonika. Premažite je filom od cokolade i oraha, uvijte kao rolat i oblikujte krug.  Na kraju, stavite štrudlu na pleh obložen masnim papirom pa je premažite jajetom. Pecite štrudlu sa čokoladom oko 40 minuta na 190 stepeni. Prijatno !

Komentari (0)

Loading