NEODOLJIVA ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM Otopićete se od slatkoće
Napravite štrudlu sa drugačijim sastojcima. Dodajte joj punjenje od čokolade, i dobićete potpuno novi, fenomenalni ukus.
Za štrudlu
- 500 g mekog brašna
- 30 g kvasca
- 100 g maslaca
- 100 g šećera
- 2 jaja
- izrendana limunova korica
- 2 kašike ruma
- 1 ravna kašičica soli
- oko 2 dl mleka
Za punjenje
- 50 g otopljene čokolade
- 50 g samlevenih ili sitno seckanih oraha
- 100 g šećera
- 2 kašike meda
- 2 kašike ruma
- 2 kašike mleka
Za premazivanje
- 1 jaje
Priprema
U pola solje toplog mleka razmutite kvasac sa jednom kašičicom šećera i jednom kašišicom brašna. Ostavite da naraste pa zamesite srednje meko testo. Zatim pokrijte testo i ostavite da odmara 45-60 minuta. Onda izmešajte sve sastojke za fil. Nakon toga, koru razvijte u oblik pravougaonika. Premažite je filom od cokolade i oraha, uvijte kao rolat i oblikujte krug. Na kraju, stavite štrudlu na pleh obložen masnim papirom pa je premažite jajetom. Pecite štrudlu sa čokoladom oko 40 minuta na 190 stepeni. Prijatno !
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM ZA PRAVE SLADOKUSCE Ista kao ona iz bakine kuhinje
Mekana i mirisna, nema ko će joj odoleti.
ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM Starinska poslastica na moderan način, mekana kao duša
Super ide uz šolju kafe.
OČARAVAJUĆA ŠTRUDLA ZA PRAVE ČOKOLJUPCE Još slađa i ukusnija, ovakvu do sada niste jeli
Fenomenalna i slatka, za sve prilike.
NAJLEPŠE ŠTRUDLE Sa makom, orasima i čokoladom, sve što vam treba kad želite slatko
Nestaće sa stola čim ih postavite.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)