NEODOLJIVA ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM Otopićete se od slatkoće
Napravite štrudlu sa drugačijim sastojcima. Dodajte joj punjenje od čokolade, i dobićete potpuno novi, fenomenalni ukus.
Za štrudlu
- 500 g mekog brašna
- 30 g kvasca
- 100 g maslaca
- 100 g šećera
- 2 jaja
- izrendana limunova korica
- 2 kašike ruma
- 1 ravna kašičica soli
- oko 2 dl mleka
Za punjenje
- 50 g otopljene čokolade
- 50 g samlevenih ili sitno seckanih oraha
- 100 g šećera
- 2 kašike meda
- 2 kašike ruma
- 2 kašike mleka
Za premazivanje
- 1 jaje
Priprema
U pola solje toplog mleka razmutite kvasac sa jednom kašičicom šećera i jednom kašišicom brašna. Ostavite da naraste pa zamesite srednje meko testo. Zatim pokrijte testo i ostavite da odmara 45-60 minuta. Onda izmešajte sve sastojke za fil. Nakon toga, koru razvijte u oblik pravougaonika. Premažite je filom od cokolade i oraha, uvijte kao rolat i oblikujte krug. Na kraju, stavite štrudlu na pleh obložen masnim papirom pa je premažite jajetom. Pecite štrudlu sa čokoladom oko 40 minuta na 190 stepeni. Prijatno !
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
Komentari (0)