RUMUNSKA MAMALJUGA Raj za nepca
Jedno od najpoznatijih rumunskih jela, mamaljuga, nekada se nazivala narodnom seljačkom hranom. Služila se u siromašnim delovima Rumunije umesto hleba, a sada je specijalitet najskupljih restorana. Podseća na kačamak.
Potrebno je
- 600 ml mleka
- 400 g kukuruznog brašna
- soli po ukusu
- 130 g putera
- 200 g feta sira
- 100 g kačkavalja
- 1 čaša kisele pavlake
Priprema
Mleko posolite i kuvajte dok ne provri. Sklonite s vatre, pa dodajte polovinu putera i brašna. Dobro izmešajte da nema grudvica, pa vratite na vatru i uz stalno mešanje kuvajte još pet minuta. Dodajte pavlaku i sve sjedinite. Drugu polovinu putera istopite i premažite vatrostalnu posudu. Na dno izdrobite malo sira pa naspite pola mase, a zatim opet sir pa drugu polovinu mase. Odozgo pospite sirom i poređajte listiće kačkavalja i prelijte ostatkom rastopljenog putera. Poklopite i pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta da dobije lepu koricu. Poslužite vruće.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)