RUMUNSKA MAMALJUGA Raj za nepca
Jedno od najpoznatijih rumunskih jela, mamaljuga, nekada se nazivala narodnom seljačkom hranom. Služila se u siromašnim delovima Rumunije umesto hleba, a sada je specijalitet najskupljih restorana. Podseća na kačamak.
Potrebno je
- 600 ml mleka
- 400 g kukuruznog brašna
- soli po ukusu
- 130 g putera
- 200 g feta sira
- 100 g kačkavalja
- 1 čaša kisele pavlake
Priprema
Mleko posolite i kuvajte dok ne provri. Sklonite s vatre, pa dodajte polovinu putera i brašna. Dobro izmešajte da nema grudvica, pa vratite na vatru i uz stalno mešanje kuvajte još pet minuta. Dodajte pavlaku i sve sjedinite. Drugu polovinu putera istopite i premažite vatrostalnu posudu. Na dno izdrobite malo sira pa naspite pola mase, a zatim opet sir pa drugu polovinu mase. Odozgo pospite sirom i poređajte listiće kačkavalja i prelijte ostatkom rastopljenog putera. Poklopite i pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta da dobije lepu koricu. Poslužite vruće.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
MINESTRONE ČORBA Donosimo vam originalni recept za čuveni italijanski specijalitet
Minestrone ili u prevodu "velika supa", bila je omiljena i kod starih Rimljana.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Po receptu baka Mire, mekana i sočna, za sve prilike
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
DOMAĆE SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE SUDOPERE Blistaće se kao nova, a prijatno će mirisati cela kuhinja
Očistite sudoperu na potpuno prirodan način, bez hemije.
CVEKLA Najbolja salata za kišne dane, jača imunitet u trenu, a ukusa koji priča priče
Zdrava i ukusna slana zimnica oboriće s nogu sve koji budu probali.
Komentari (0)