POSNI ČVARCI Prave se od soje, a potpuno mogu da zamene one klasične
Iako se čvarci originalno prave od svinjskog mesa, postoji način da ih napravite posne. Koristite soju, namirnicu koja inače menja meso, i biće ukusni i slasni.
Potrebno je
- 100 g soje u komadićima
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica dimljene paprike
- 2 lovorova lista
- ulje za prženje
Priprema
U šerpu sipajte vodu do pola pa stavite dimljenu papriku, lovorov list i so. Dodajte sojine komadiće proključaloj smesi i kuvajte 10 minuta. Onda ih procedite i ostavite u cediljci nekoliko sati. Zatim pržite sojine komadiće u zagrejanom ulju u tiganju oko 20 minuta. Proveravajte temperaturu i mešajte povremeno. Na kraju, ocedite čvarke na ubrusu da se skine višak ulja pa dosolite.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)