POSNI ČVARCI Prave se od soje, a potpuno mogu da zamene one klasične
Iako se čvarci originalno prave od svinjskog mesa, postoji način da ih napravite posne. Koristite soju, namirnicu koja inače menja meso, i biće ukusni i slasni.
Potrebno je
- 100 g soje u komadićima
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica dimljene paprike
- 2 lovorova lista
- ulje za prženje
Priprema
U šerpu sipajte vodu do pola pa stavite dimljenu papriku, lovorov list i so. Dodajte sojine komadiće proključaloj smesi i kuvajte 10 minuta. Onda ih procedite i ostavite u cediljci nekoliko sati. Zatim pržite sojine komadiće u zagrejanom ulju u tiganju oko 20 minuta. Proveravajte temperaturu i mešajte povremeno. Na kraju, ocedite čvarke na ubrusu da se skine višak ulja pa dosolite.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)