POSNI ČVARCI Prave se od soje, a potpuno mogu da zamene one klasične
Iako se čvarci originalno prave od svinjskog mesa, postoji način da ih napravite posne. Koristite soju, namirnicu koja inače menja meso, i biće ukusni i slasni.
Potrebno je
- 100 g soje u komadićima
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica dimljene paprike
- 2 lovorova lista
- ulje za prženje
Priprema
U šerpu sipajte vodu do pola pa stavite dimljenu papriku, lovorov list i so. Dodajte sojine komadiće proključaloj smesi i kuvajte 10 minuta. Onda ih procedite i ostavite u cediljci nekoliko sati. Zatim pržite sojine komadiće u zagrejanom ulju u tiganju oko 20 minuta. Proveravajte temperaturu i mešajte povremeno. Na kraju, ocedite čvarke na ubrusu da se skine višak ulja pa dosolite.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
Komentari (0)