GURMANSKA POSNA ČORBA Rapsodija različitih ukusa, pikantna i sočna
Odličan predlog za čorbu koja će vas držati sitim, u dane Velikog Božićnog posta. Bogata različitim sastojcima, povrćem, pasuljem, šampinjonima, nećete imati osećaj da vam nedostaje meso.
Potrebno je
- 300 g šargarepe
- 200 g celera
- 250 g krompira
- 100 g praziluka
- 200 g tikvica
- 100 g crnog luka
- 200 g belog pasulja iz konezerve
- 5 kašika maslinovog ulja
- kašika paradajz pirea
- 1,2 litra posne supe
- 150 g čeri paradajza
- 500 g različitih pečuraka
- ruzmarin, so, biber i bosiljak
Priprema
Očistite i operite šargarepu, celer, tikvice i krompir. Potom ih isecite na kocke, praziluk na kolutove, a crni luk sitno iseckajte. Ocedite pasulj iz konzerve. Propržite malo crni luk na zagrejane tri kašike maslinovog ulja. Zatim dodajte, šargarepu, celer i krompir i pržite dva -tri minuta. Umešajte paradajz pire, kratko pržite uz mešanje i sipajte supu. Pustite da lagano ključa 30 minuta. Isecite na četvrtine čeri paradajz, a pečurke na listiće. Pečurke, pasulj, tikvice, praziluk i čeri paradajz stavite u posudu sa supom pa kuvajte još 15 minuta. Posolite i pobiberite. Pre serviranja čorbu pospite bosiljkom.
Možda vas zanima:
POSNA MANASTIRSKA ČORBA Baš ovako je vekovima prave monasi na Hilandaru
Sočna i zasitna, savršena za dane Gospojinskog posta.
MINESTRONE ČORBA ZA POST NA VODI Zdrava i sočna, a greje dušu i telo
Puna povrća i vitamina.
JEFTINA KROMPIR ČORBA Mirisna i ukusna, a gotova za 20 minuta
Pravi se lako, posna, a osvaja na prvi zalogaj.
BELA ČORBA KREPI ORGANIZAM U TRENU Posna i zdrava, pravićete stalno
Sočna čorba sa šampinjonima greje dušu i telo.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)