GURMANSKA POSNA ČORBA Rapsodija različitih ukusa, pikantna i sočna
Odličan predlog za čorbu koja će vas držati sitim, u dane Velikog Božićnog posta. Bogata različitim sastojcima, povrćem, pasuljem, šampinjonima, nećete imati osećaj da vam nedostaje meso.
Potrebno je
- 300 g šargarepe
- 200 g celera
- 250 g krompira
- 100 g praziluka
- 200 g tikvica
- 100 g crnog luka
- 200 g belog pasulja iz konezerve
- 5 kašika maslinovog ulja
- kašika paradajz pirea
- 1,2 litra posne supe
- 150 g čeri paradajza
- 500 g različitih pečuraka
- ruzmarin, so, biber i bosiljak
Priprema
Očistite i operite šargarepu, celer, tikvice i krompir. Potom ih isecite na kocke, praziluk na kolutove, a crni luk sitno iseckajte. Ocedite pasulj iz konzerve. Propržite malo crni luk na zagrejane tri kašike maslinovog ulja. Zatim dodajte, šargarepu, celer i krompir i pržite dva -tri minuta. Umešajte paradajz pire, kratko pržite uz mešanje i sipajte supu. Pustite da lagano ključa 30 minuta. Isecite na četvrtine čeri paradajz, a pečurke na listiće. Pečurke, pasulj, tikvice, praziluk i čeri paradajz stavite u posudu sa supom pa kuvajte još 15 minuta. Posolite i pobiberite. Pre serviranja čorbu pospite bosiljkom.
KINOA SALATA BOLJA OD ONE KLASIČNE Ukusna i aromatična, rashladiće vas u trenu
Zdrava i preukusna, pravićete stalno.
SPANAĆ NA MLEKU S JAJIMA Sočno jelo koje se pravi lako, a govori 5 jezika
Fenomenalno jelo oduševiće i one izbirljive.
KRMENADLE SA JABUKAMA Sočni delikates koji ukusom obara s nogu, a meso se lepi za prste
Još bolje od klasičnih, prste da poližete.
5 GREŠAKA KADA PRAVITE BEŠAMEL SOS Da bi ispao savršen uradite ovo
Evo kako da ispravite greške i dobijete brojne pohvale.
SUTLIJAŠ SA ČOKOLADOM Toliko je ukusan da nećete moći da prestanete da jedete
Neodoljiv i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)