GURMANSKA POSNA ČORBA Rapsodija različitih ukusa, pikantna i sočna

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Odličan predlog za čorbu koja će vas držati sitim, u dane Velikog Božićnog posta. Bogata različitim sastojcima, povrćem, pasuljem, šampinjonima, nećete imati osećaj da vam nedostaje meso.

gurmanska posnačorba
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g šargarepe
  • 200 g celera
  • 250 g krompira
  • 100 g praziluka
  • 200 g tikvica
  • 100 g crnog luka
  • 200 g belog pasulja iz konezerve
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • kašika paradajz pirea
  • 1,2 litra posne supe
  • 150 g čeri paradajza
  • 500 g različitih pečuraka
  • ruzmarin, so, biber i bosiljak

Priprema

Očistite i operite šargarepu, celer, tikvice i krompir. Potom ih isecite na kocke, praziluk na kolutove, a crni luk sitno iseckajte. Ocedite pasulj iz konzerve. Propržite malo crni luk na zagrejane tri kašike maslinovog ulja. Zatim dodajte, šargarepu, celer i krompir i pržite dva -tri minuta. Umešajte paradajz pire, kratko pržite uz mešanje i sipajte supu. Pustite da lagano ključa 30 minuta. Isecite na četvrtine čeri paradajz, a pečurke na listiće. Pečurke, pasulj, tikvice, praziluk i čeri paradajz stavite u posudu sa supom pa kuvajte još 15 minuta. Posolite i pobiberite. Pre serviranja čorbu pospite bosiljkom.

Komentari (0)

Loading