PASTRMKA SA ORASIMA Posni delikates kome nećete moći da odolite

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Ako želite da napravite zdrav, ukusan i drugačiji ručak, koji je pritom i posan, imamo predlog za vas. Napravite pastrmku sa orasima. Cela kombinacija začina i sastojaka dodaju na ukusu i prave aromatčno, slasno jelo.

pastrmka sa orasima
Shutterstock

Potrebno je

  • 800 g fileta pastrmke
  • 100 g mlevenih oraha
  • 150 ml ulja
  • 100 ml belog vina, brašno, so, suvi biljni začin, biber

Priprema

Filete operite, ocedite i posolite, pa pobiberite po ukusu. Pomešajte brašno s mlevenim orasima, pa u to uvaljajte svaki komadić ribe i pržite na jako zagrejanom ulju da s obe strane postane hrskav. Ispržene komade vadite na papirni ubrus, a kad završite, vratite sve u tiganj i prelijte vinom. Poklopite i isključite ringlu.

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading