PASTRMKA SA ORASIMA Posni delikates kome nećete moći da odolite

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Ako želite da napravite zdrav, ukusan i drugačiji ručak, koji je pritom i posan, imamo predlog za vas. Napravite pastrmku sa orasima. Cela kombinacija začina i sastojaka dodaju na ukusu i prave aromatčno, slasno jelo.

pastrmka sa orasima
Shutterstock

Potrebno je

  • 800 g fileta pastrmke
  • 100 g mlevenih oraha
  • 150 ml ulja
  • 100 ml belog vina, brašno, so, suvi biljni začin, biber

Priprema

Filete operite, ocedite i posolite, pa pobiberite po ukusu. Pomešajte brašno s mlevenim orasima, pa u to uvaljajte svaki komadić ribe i pržite na jako zagrejanom ulju da s obe strane postane hrskav. Ispržene komade vadite na papirni ubrus, a kad završite, vratite sve u tiganj i prelijte vinom. Poklopite i isključite ringlu.

Komentari (0)

Loading