PASTRMKA SA ORASIMA Posni delikates kome nećete moći da odolite
Ako želite da napravite zdrav, ukusan i drugačiji ručak, koji je pritom i posan, imamo predlog za vas. Napravite pastrmku sa orasima. Cela kombinacija začina i sastojaka dodaju na ukusu i prave aromatčno, slasno jelo.
Potrebno je
- 800 g fileta pastrmke
- 100 g mlevenih oraha
- 150 ml ulja
- 100 ml belog vina, brašno, so, suvi biljni začin, biber
Priprema
Filete operite, ocedite i posolite, pa pobiberite po ukusu. Pomešajte brašno s mlevenim orasima, pa u to uvaljajte svaki komadić ribe i pržite na jako zagrejanom ulju da s obe strane postane hrskav. Ispržene komade vadite na papirni ubrus, a kad završite, vratite sve u tiganj i prelijte vinom. Poklopite i isključite ringlu.
SELJAČKA PROJA SE LOMI RUKAMA, A POSNA Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Služite toplo uz ajvar ili prilog po želji.
MIMOZA ROLAT NAJLEPŠE SLAVSKO PREDJELO Ukusom još bolji od salate, prosto se topi u ustima
Kremast i zasitan, a posan.
PREŽGANAC SVAKIM ZALOGAJEM BUDI NOSTALGIJU Jeftino jelo koje je othranilo generacije
Jednostavno jelo danas je zaboravljeno.
SVINJSKI FILE U SOSU OD SUVIH ŠLJIVA Rapsodija mirisa i ukusa, i sit bi jeo
Ni najveći gurmani mu neće odoleti.
MUSAKA SA SUVIM ŠLJIVAMA I ŽITOM ZA DANE STROGOG POSTA Polovina se pojede dok je još u plehu
Zasitna i preukusna, jelo u kome će uživati cela porodica.
Komentari (0)