SMUĐ NA ALASKI NAČIN Posan a neodoljiv, prste da poližete

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Napravite smuđa na alaski način, čaroban je. Povrće mu daje poseban šmek, a poznato je, da u posne dane, riba zamenjuje meso.

smuđ na alaski način
Shutterstock

Potrebno je

  • 800 g kotleta smuđa
  • 40 g šargarepe
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 veze mirođije
  • maslinovo ulje
  • so
  • 100 g tikvica, 100 g patlidžana, 100 g šampinjona, 100 g paprika, 100 g paradajza

Za sos

  • 400 ml crnog vina
  • 80 g paradajz pelata
  • 100 g crvenog luka

Priprema

Napravite marinadu od maslinovog ulja, rendane šargarepe, usitnjenog belog luka i mirođije i soli, pa u njega stavite kotlet smuđa. Odložite na dva sata u frižider, pa ga pecite na gril tiganju. Povrće isecite i iscpecite na teflonu. Pomešajte crno vino i pelat paradajz, dodajte crveni luk, promešajte, pa smuđ služite uz ovaj sos i grilovano povrće.

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading