SMUĐ NA ALASKI NAČIN Posan a neodoljiv, prste da poližete
Napravite smuđa na alaski način, čaroban je. Povrće mu daje poseban šmek, a poznato je, da u posne dane, riba zamenjuje meso.
Potrebno je
- 800 g kotleta smuđa
- 40 g šargarepe
- 2 čena belog luka
- 1/2 veze mirođije
- maslinovo ulje
- so
- 100 g tikvica, 100 g patlidžana, 100 g šampinjona, 100 g paprika, 100 g paradajza
Za sos
- 400 ml crnog vina
- 80 g paradajz pelata
- 100 g crvenog luka
Priprema
Napravite marinadu od maslinovog ulja, rendane šargarepe, usitnjenog belog luka i mirođije i soli, pa u njega stavite kotlet smuđa. Odložite na dva sata u frižider, pa ga pecite na gril tiganju. Povrće isecite i iscpecite na teflonu. Pomešajte crno vino i pelat paradajz, dodajte crveni luk, promešajte, pa smuđ služite uz ovaj sos i grilovano povrće.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
Komentari (0)