SPANAĆ TORTA Slana rapsodija koja osvaja ukusom i izgledom
Ako želite da napravite savršeno predjelo, napravite spanać tortu. Dekorativno prelepa, ukrasiće svaku slavsku ili svečanu trpezu. Svaki zalogaj je bolji od prethodnog, a pritom je posna.
Potrebno je
- 24 kašike brašna
- 250 g barenog spanaća
- 1 dl ulja
- 1 dl kisele vode
- 1 dl piva
- 1 kesica praška za pecivo
Fil
- 250 g posnog majoneza
- 100 g barenog pirinča
- 100 g margarina
- 4 kisela krastavčića
- 2 kašike senfa
- so
Priprema
U vanglicu sipajte 20 kašika brašna pomešanih s praškom za pecivo. Dodajte ulje, kiselu vodu i pivo pa umesite testo. Zatim dodajte sitno seckan bareni spanać i so po ukusu pa sa preostale 4 kašike brašna još malo mesite testo. Testo podelite na dva jednaka dela. Pecite kore u četvrtastom plehu obloženom papirom za pečenje. Gotove kore ostavite da se malo prohlade pa ih filujte sledećim filom. Za fil margarin penasto umutite pa mu dodajte majonez, senf, dobro oceđen bareni pirinač, seckan peršun i seckane krastavčiće, začinite po ukusu i sve još malo mutite da se sjedini. Filujte prvu koru, preklopite drugom, pa ukrasite preostalim filom.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
Komentari (0)