SPANAĆ TORTA Slana rapsodija koja osvaja ukusom i izgledom
Ako želite da napravite savršeno predjelo, napravite spanać tortu. Dekorativno prelepa, ukrasiće svaku slavsku ili svečanu trpezu. Svaki zalogaj je bolji od prethodnog, a pritom je posna.
Potrebno je
- 24 kašike brašna
- 250 g barenog spanaća
- 1 dl ulja
- 1 dl kisele vode
- 1 dl piva
- 1 kesica praška za pecivo
Fil
- 250 g posnog majoneza
- 100 g barenog pirinča
- 100 g margarina
- 4 kisela krastavčića
- 2 kašike senfa
- so
Priprema
U vanglicu sipajte 20 kašika brašna pomešanih s praškom za pecivo. Dodajte ulje, kiselu vodu i pivo pa umesite testo. Zatim dodajte sitno seckan bareni spanać i so po ukusu pa sa preostale 4 kašike brašna još malo mesite testo. Testo podelite na dva jednaka dela. Pecite kore u četvrtastom plehu obloženom papirom za pečenje. Gotove kore ostavite da se malo prohlade pa ih filujte sledećim filom. Za fil margarin penasto umutite pa mu dodajte majonez, senf, dobro oceđen bareni pirinač, seckan peršun i seckane krastavčiće, začinite po ukusu i sve još malo mutite da se sjedini. Filujte prvu koru, preklopite drugom, pa ukrasite preostalim filom.
Možda vas zanima:
POSNA SPANAĆ TORTA Raskošna i kremasta, polizaćete i tanjir koliko je ukusna
Kremasta i slasna, bićete oduševljeni ukusom.
SLANA SPANAĆ TORTA Posno predjelo koje budi sva čula, kao osmišljeno za slavsku trpezu
Sočno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)