SPANAĆ TORTA Slana rapsodija koja osvaja ukusom i izgledom
Ako želite da napravite savršeno predjelo, napravite spanać tortu. Dekorativno prelepa, ukrasiće svaku slavsku ili svečanu trpezu. Svaki zalogaj je bolji od prethodnog, a pritom je posna.
Potrebno je
- 24 kašike brašna
- 250 g barenog spanaća
- 1 dl ulja
- 1 dl kisele vode
- 1 dl piva
- 1 kesica praška za pecivo
Fil
- 250 g posnog majoneza
- 100 g barenog pirinča
- 100 g margarina
- 4 kisela krastavčića
- 2 kašike senfa
- so
Priprema
U vanglicu sipajte 20 kašika brašna pomešanih s praškom za pecivo. Dodajte ulje, kiselu vodu i pivo pa umesite testo. Zatim dodajte sitno seckan bareni spanać i so po ukusu pa sa preostale 4 kašike brašna još malo mesite testo. Testo podelite na dva jednaka dela. Pecite kore u četvrtastom plehu obloženom papirom za pečenje. Gotove kore ostavite da se malo prohlade pa ih filujte sledećim filom. Za fil margarin penasto umutite pa mu dodajte majonez, senf, dobro oceđen bareni pirinač, seckan peršun i seckane krastavčiće, začinite po ukusu i sve još malo mutite da se sjedini. Filujte prvu koru, preklopite drugom, pa ukrasite preostalim filom.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
MINESTRONE ČORBA Donosimo vam originalni recept za čuveni italijanski specijalitet
Minestrone ili u prevodu "velika supa", bila je omiljena i kod starih Rimljana.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Po receptu baka Mire, mekana i sočna, za sve prilike
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
DOMAĆE SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE SUDOPERE Blistaće se kao nova, a prijatno će mirisati cela kuhinja
Očistite sudoperu na potpuno prirodan način, bez hemije.
CVEKLA Najbolja salata za kišne dane, jača imunitet u trenu, a ukusa koji priča priče
Zdrava i ukusna slana zimnica oboriće s nogu sve koji budu probali.
Komentari (0)