SPANAĆ TORTA Slana rapsodija koja osvaja ukusom i izgledom

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Ako želite da napravite savršeno predjelo, napravite spanać tortu. Dekorativno prelepa, ukrasiće svaku slavsku ili svečanu trpezu. Svaki zalogaj je bolji od prethodnog, a pritom je posna.

spanać torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 24 kašike brašna
  • 250 g barenog spanaća
  • 1 dl ulja
  • 1 dl kisele vode
  • 1 dl piva
  • 1 kesica praška za pecivo

Fil

  • 250 g posnog majoneza
  • 100 g barenog pirinča
  • 100 g margarina
  • 4 kisela krastavčića
  • 2 kašike senfa
  • so

Priprema

U vanglicu sipajte 20 kašika brašna pomešanih s praškom za pecivo. Dodajte ulje, kiselu vodu i pivo pa umesite testo. Zatim dodajte sitno seckan bareni spanać i so po ukusu pa sa preostale 4 kašike brašna još malo mesite testo. Testo podelite na dva jednaka dela. Pecite kore u četvrtastom plehu obloženom papirom za pečenje. Gotove kore ostavite da se malo prohlade pa ih filujte sledećim filom. Za fil margarin penasto umutite pa mu dodajte majonez, senf, dobro oceđen bareni pirinač, seckan peršun i seckane krastavčiće, začinite po ukusu i sve još malo mutite da se sjedini. Filujte prvu koru, preklopite drugom, pa ukrasite preostalim filom.

Komentari (0)

Loading