PIKANTNI OSLIĆ Riblji specijalitet koji osvaja na prvi zalogaj
Riba je namirnica koja zamenjuje meso. Napravite ovo preukusno jelo i nećete da se pokajete. Slasna kombinacija sa ljutkastim začinima, osvojiće svakoga ko bude probao.
Potrebno je
- 1 kg filea oslić
- 2 kašike kukuruznog brašna
- 2 kašike belog brašna
- 1 kašika ljute tucane paprike
- so
- suvi biljni začin
- ulje
Priprema
Odmrznutu ribu isecite na komade. Začinite solju i suvim začinom. Napravite smesu od brašna i paprike i začina, pa uvaljajte komade ribe s obe strane u napravljenu smesu. Ostavite ih u frižideru barem sat vremena. Na ulju pržite ribu dok ne dobije bakarnu boju.
Možda vas zanima:
PIKANTNI OSLIĆ Konkretno posno jelo koje će vas držati dugo sitim, za one koje vole ljuto
Riblji specijalitet u slasnom spoju, za pravo uživanje.
POSNA JELA OD RIBE Držaće vas dugo sitim, a zaboravićete da nemaju meso
Pihtije od šarana, sremski paprikaš, pastrmka sa pečurkama, pikantni oslić.
BEZALKOHOLNO KUVANO VINO ZALUDELO DOMAĆICE NA MREŽAMA Greje dušu i telo
Služit toplo, uz parče narandže ili štapić cimeta.
SELJAČKA PROJA SE LOMI RUKAMA, A POSNA Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Služite toplo uz ajvar ili prilog po želji.
MIMOZA ROLAT NAJLEPŠE SLAVSKO PREDJELO Ukusom još bolji od salate, prosto se topi u ustima
Kremast i zasitan, a posan.
PREŽGANAC SVAKIM ZALOGAJEM BUDI NOSTALGIJU Jeftino jelo koje je othranilo generacije
Jednostavno jelo danas je zaboravljeno.
SVINJSKI FILE U SOSU OD SUVIH ŠLJIVA Rapsodija mirisa i ukusa, i sit bi jeo
Ni najveći gurmani mu neće odoleti.
Komentari (0)