JEŽ SALATA Neobičnog izgleda, zdrava i gotova začas
Napravićete je brzo i lako, a oduševiće izgledom najmlađe članove. Ukusna i puna vitamina, dobar je izbor i za slavsku trpezu.
Potrebno je
- pola glavice kupusa
- 2 šargarepe
- 2 crne masline
- pola velikog krastavca
- povrće za dekoraciju, po izboru
- so
- biber
- maslinovo ulje
- jabukovo sirće
Priprema
Narežite sitno kupus pa ga posolite, izgnječite, i ostavite da odstoji. Začinite kupus sa maslinovim uljem i jabukovim sirćetom. Pobiberite po ukusu. U zasebnoj činiji krupno narendajte šargarepu pa začinite, kao i kupus. Uzmite veliku tacnu i na njoj od kupusa, formirajte oblik ježa. Preko većeg dela pospite narendanu šargarepu. Onda presecite jednu maslinu na pola i napravite ježu oči, a od druge napravite njušku. Stavite okolo naseckane krastavce i dekorišite povrćem po želji.
PATLIDŽAN IZ RERNE SAVRŠEN ZA DIJETU Lagan i aromatičan, savršen za večeru
Samo dodajte ajvar ili prilog po želji.
RIŽOTO SA PEČURKAMA ZA VIKEND Eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Savršen za dane Božićnog posta, a preukusan.
NAJBOLJI RECEPT ZA PLESKAVICE KAO IZ KAFANE Zbog jednog sastojka će biti sočne
Samo dodajte lepinju i prilog po želji.
POSNA ŠEHEREZADA TORTA Gotova dok pristavite kafu, a razvaljuje ukusom
Kremasta i jednostavna, nestane sa stola odmah.
SLANI ŠTAPIĆI SA SUSAMOM ZA LEPO VEČE SA PRIJATELJIMA Hrskavi i mekani, i dupla mera je malo
Savršeni kao brza grickalica ili užina.
Komentari (0)