JEŽ SALATA Neobičnog izgleda, zdrava i gotova začas
Napravićete je brzo i lako, a oduševiće izgledom najmlađe članove. Ukusna i puna vitamina, dobar je izbor i za slavsku trpezu.
Potrebno je
- pola glavice kupusa
- 2 šargarepe
- 2 crne masline
- pola velikog krastavca
- povrće za dekoraciju, po izboru
- so
- biber
- maslinovo ulje
- jabukovo sirće
Priprema
Narežite sitno kupus pa ga posolite, izgnječite, i ostavite da odstoji. Začinite kupus sa maslinovim uljem i jabukovim sirćetom. Pobiberite po ukusu. U zasebnoj činiji krupno narendajte šargarepu pa začinite, kao i kupus. Uzmite veliku tacnu i na njoj od kupusa, formirajte oblik ježa. Preko većeg dela pospite narendanu šargarepu. Onda presecite jednu maslinu na pola i napravite ježu oči, a od druge napravite njušku. Stavite okolo naseckane krastavce i dekorišite povrćem po želji.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
Komentari (0)