ZIMSKE PROJICE Savršen doručak da lepo započnete jutro, drugačije i preukusne
Ako ne znate šta da napravite za doručak, imamo rešenje. Napravite zimske projice sa kupusom i čvarcima. Bićete oduševljeni, zato stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- pola glavice kiselog kupusa
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- ulje
- 200 g čvaraka
- 200 g palente
- 700 ml vode
- so
Priprema
U tiganju propržite polovinu čvaraka, pa dodajte seckani kupus. Zalijte vodom i začinite, te dinstajte dok kupus ne omekša. Dodajte sirovu palentu i mešajte dok ne dobijete gustu smesu. Smesu izlijte u nauljen pleh ili u kalup za mafine i pospite ostatkom čvaraka koje ste iseckali i propržili. Proju stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite 20 minuta.
BEZALKOHOLNO KUVANO VINO ZALUDELO DOMAĆICE NA MREŽAMA Greje dušu i telo
Služit toplo, uz parče narandže ili štapić cimeta.
SELJAČKA PROJA SE LOMI RUKAMA, A POSNA Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Služite toplo uz ajvar ili prilog po želji.
MIMOZA ROLAT NAJLEPŠE SLAVSKO PREDJELO Ukusom još bolji od salate, prosto se topi u ustima
Kremast i zasitan, a posan.
PREŽGANAC SVAKIM ZALOGAJEM BUDI NOSTALGIJU Jeftino jelo koje je othranilo generacije
Jednostavno jelo danas je zaboravljeno.
SVINJSKI FILE U SOSU OD SUVIH ŠLJIVA Rapsodija mirisa i ukusa, i sit bi jeo
Ni najveći gurmani mu neće odoleti.
Komentari (0)