POSNI TART SA ORASIMA Slatka fantazija sa kruškama, jedno parče vam neće biti dovoljno
Preukusni kolač koji odmah nestane sa stola. Poslužite ga za svečanu ili slavsku trpezu, oduševićete goste.
Potrebno je
- 400 g krušaka
- 4 kašike šećera
- 2 kašike suncokretovog ulja
- 80 g oraha
- 1 pakovanje lisnatog testa
Priprema
Kruške oljuštite, prepolovite, uklonite koštice i meso isecite na kriške debljine 1 cm. Šećer u kalupu za pitu karmelizujte na šporetu dok ne porumeni, pa dodajte isečenu krušku, ulje i orahe. Dobro ih pomešajte s karamelom, a kruške poređajte na dno kalupa. Preko fila stavite lisnato teso i drškom šporeta pritisnite ivice nadole. Pecite pitu u rerni oko 25 minuta na 200 stepeni dok ne porumeni. Zatim izvadite, ostavite da se ohladi, pa pažljivo izvadite na tanjir.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)