POSNI TART SA ORASIMA Slatka fantazija sa kruškama, jedno parče vam neće biti dovoljno

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Preukusni kolač koji odmah nestane sa stola. Poslužite ga za svečanu ili slavsku trpezu, oduševićete goste.

tart sa orasima
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g krušaka
  • 4 kašike šećera
  • 2 kašike suncokretovog ulja
  • 80 g oraha
  • 1 pakovanje lisnatog testa

Priprema

Kruške oljuštite, prepolovite, uklonite koštice i meso isecite na kriške debljine 1 cm. Šećer u kalupu za pitu karmelizujte na šporetu dok ne porumeni, pa dodajte isečenu krušku, ulje i orahe. Dobro ih pomešajte s karamelom, a kruške poređajte na dno kalupa. Preko fila stavite lisnato teso i drškom šporeta pritisnite ivice nadole. Pecite pitu u rerni oko 25 minuta na 200 stepeni dok ne porumeni. Zatim izvadite, ostavite da se ohladi, pa pažljivo izvadite na tanjir.

Komentari (0)

Loading