POSNI TART SA ORASIMA Slatka fantazija sa kruškama, jedno parče vam neće biti dovoljno
Preukusni kolač koji odmah nestane sa stola. Poslužite ga za svečanu ili slavsku trpezu, oduševićete goste.
Potrebno je
- 400 g krušaka
- 4 kašike šećera
- 2 kašike suncokretovog ulja
- 80 g oraha
- 1 pakovanje lisnatog testa
Priprema
Kruške oljuštite, prepolovite, uklonite koštice i meso isecite na kriške debljine 1 cm. Šećer u kalupu za pitu karmelizujte na šporetu dok ne porumeni, pa dodajte isečenu krušku, ulje i orahe. Dobro ih pomešajte s karamelom, a kruške poređajte na dno kalupa. Preko fila stavite lisnato teso i drškom šporeta pritisnite ivice nadole. Pecite pitu u rerni oko 25 minuta na 200 stepeni dok ne porumeni. Zatim izvadite, ostavite da se ohladi, pa pažljivo izvadite na tanjir.
DUNAVSKI TALASI Sočni slatkiš budi sva čula, najbolje stavite duplu meru
Fenomenalan kolač za sve prilike.
OPERA TORTA Poslastica sa kafom koja miriše na ljubav, za prave sladokusce
Francuska poslastica oduševiće sve ljubitelje kafe i slatkiša.
BLEDSKA KREMPITA Čuveni slatkiš mekan kao duša, idealan za slavsku trpezu
Zaštitni znak Bleda osvojiće i one koji ne vole slatko.
KAPRIĆOZA Čuveni italijanski specijalitet koji budi sva čula, za početak savršenog vikenda
Kaprićoza ili hirovita pica, na italijanskom, svoju popularnost stekla je pre više godina.
KREM ČORBA OD ŠARGAREPE I KROMPIRA Kao osmišljena za jesen, a krepi organizam u trenu
Sočna i ukusna, sipaćete tanjir više.
Komentari (0)