POSNI TART SA ORASIMA Slatka fantazija sa kruškama, jedno parče vam neće biti dovoljno
Preukusni kolač koji odmah nestane sa stola. Poslužite ga za svečanu ili slavsku trpezu, oduševićete goste.
Potrebno je
- 400 g krušaka
- 4 kašike šećera
- 2 kašike suncokretovog ulja
- 80 g oraha
- 1 pakovanje lisnatog testa
Priprema
Kruške oljuštite, prepolovite, uklonite koštice i meso isecite na kriške debljine 1 cm. Šećer u kalupu za pitu karmelizujte na šporetu dok ne porumeni, pa dodajte isečenu krušku, ulje i orahe. Dobro ih pomešajte s karamelom, a kruške poređajte na dno kalupa. Preko fila stavite lisnato teso i drškom šporeta pritisnite ivice nadole. Pecite pitu u rerni oko 25 minuta na 200 stepeni dok ne porumeni. Zatim izvadite, ostavite da se ohladi, pa pažljivo izvadite na tanjir.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)