ITALIJANSKA PASULJ SALATA Slasna i aromatična, raj za nepca

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Ova fenomenalna salata držaće vas dugo sitim, pa možete da je napravite i kao samostalan obrok i kao predjelo. Sjajan izbor za svečanu trpezu, oduševićete goste.

italijanska pasulj salata
Shutterstock

Potrebno je

 

  • 500 g kuvanog pasulja
  • 300 g testenine
  • 100 g pančete
  • 3-4 paradajza iz konzerve
  • 2-3 čena belog luka
  • 1-2 l bujona od povrća po želji
  • malo maslinovog ulja
  • grančica svežeg ruzmarina
  • so i biber
  • izrendani sir po želji

Priprema:
Skuvajte pasulj. U velikoj šerpi, na malo maslinovog ulja propržite sitno iseckanu pančetu. Pančeti dodajte očišćen beli luk i ruzmarin pa dinstajte minut-dva. Dodajte paradajz, dobro promešajte i nastavite da dinstate. Dodajte jelu kuvani pasulj, promešajte dobro i kuvajte još 2 minuta. Zatim dodajte testeninu i postepeno sipajte bujon. Mešajte sve vreme da se testenina ne bi zalepila za šerpu. Po potrebi, nalijte još vode ili bujona. Posolite i pobiberite po želji. Jelo služite toplo, sa hlebom, sirom ili prilogom po želji.

Komentari (0)

Loading