ITALIJANSKA PASULJ SALATA Slasna i aromatična, raj za nepca
Ova fenomenalna salata držaće vas dugo sitim, pa možete da je napravite i kao samostalan obrok i kao predjelo. Sjajan izbor za svečanu trpezu, oduševićete goste.
Potrebno je
- 500 g kuvanog pasulja
- 300 g testenine
- 100 g pančete
- 3-4 paradajza iz konzerve
- 2-3 čena belog luka
- 1-2 l bujona od povrća po želji
- malo maslinovog ulja
- grančica svežeg ruzmarina
- so i biber
- izrendani sir po želji
Priprema:
Skuvajte pasulj. U velikoj šerpi, na malo maslinovog ulja propržite sitno iseckanu pančetu. Pančeti dodajte očišćen beli luk i ruzmarin pa dinstajte minut-dva. Dodajte paradajz, dobro promešajte i nastavite da dinstate. Dodajte jelu kuvani pasulj, promešajte dobro i kuvajte još 2 minuta. Zatim dodajte testeninu i postepeno sipajte bujon. Mešajte sve vreme da se testenina ne bi zalepila za šerpu. Po potrebi, nalijte još vode ili bujona. Posolite i pobiberite po želji. Jelo služite toplo, sa hlebom, sirom ili prilogom po želji.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)