ITALIJANSKA PASULJ SALATA Slasna i aromatična, raj za nepca
Ova fenomenalna salata držaće vas dugo sitim, pa možete da je napravite i kao samostalan obrok i kao predjelo. Sjajan izbor za svečanu trpezu, oduševićete goste.
Potrebno je
- 500 g kuvanog pasulja
- 300 g testenine
- 100 g pančete
- 3-4 paradajza iz konzerve
- 2-3 čena belog luka
- 1-2 l bujona od povrća po želji
- malo maslinovog ulja
- grančica svežeg ruzmarina
- so i biber
- izrendani sir po želji
Priprema:
Skuvajte pasulj. U velikoj šerpi, na malo maslinovog ulja propržite sitno iseckanu pančetu. Pančeti dodajte očišćen beli luk i ruzmarin pa dinstajte minut-dva. Dodajte paradajz, dobro promešajte i nastavite da dinstate. Dodajte jelu kuvani pasulj, promešajte dobro i kuvajte još 2 minuta. Zatim dodajte testeninu i postepeno sipajte bujon. Mešajte sve vreme da se testenina ne bi zalepila za šerpu. Po potrebi, nalijte još vode ili bujona. Posolite i pobiberite po želji. Jelo služite toplo, sa hlebom, sirom ili prilogom po želji.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
Komentari (0)