KREMENADLA U KORICI OD SIRA Sočna i slasna rapsodija ukusa, meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Ovaj fenomenalni delikates nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Konkretan obrok, pikantnog ukusa, držaće vas dugo sitim.

kremenadla u korici od sira
Shutterstock

Potrebno je

  • 1,5 kg svinjskog karea bez kostiju
  • 15 šnita praške šunke
  • 8 šnita kačkavalja
  • so, biber
  • malo senfa
  • glavica crnog luka
  • ulje
  • bujon za podlivanje

Priprema

Meso zasecite plitko i poprečno na razmaku od dva prsta i svaki zarez natrljajte senfom. Ceo komad mesa dobro istrljajte solju i sveže mlevenim biberom. Kore obložite šunkom i sirom, pa obmotajte koncem. Luk isecite na kolutove, pa ih poslužite na aluminijumsku foliju. Preko luka stavite pripremljeno meso i čvrsto uvijte foliju. Stavite u zagrejanu rernu i pecite dok meso ne dobije lepu boju. Pre serviranja meso ostavite na toplom da malo odstoji. Prijatno!

Komentari (0)

Loading