SLASNE LAZANJE Oboriće vas s nogu koliko su dobre, stavite odmah duplu meru
Sočne i neodoljive, neće nikoga ostaviti ravnodušnim.
Potrebno je
- 400 g junećeg mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 pakovanje kora za lazanje
- 200 g kačkavalja
- 200 g mocarele
- 500 ml neutralne pavlake
- 500 ml pasiranog paradajza
- origano
- bosiljak
- so, biber
- malo ulja
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Iseckajte sitno luk pa ga propržite na ulju. Kada luk postane staklast dodajte mu mleveno meso. Dinstajte meso sa lukom oko 15 minuta, i mešajte da vam ne bi zagorelo.. Posolite, pobiberite pa začinite po ukusu. Dodajte origano i bosiljak. Na pola vremena, ulijte paradajz pa kuvajte dok ne provri. Onda skinite sa šporeta pa umešajte u to neutralnu pavlaku. Sjedinite sve dobro. U vatrostalnu činiju premazanu margarinom stavite red kora. Zatim prelijte smesom od mesa, pa ređajte rendani kačkavalj i mocarelu. Opet stavite odozgo kore pa ih prelijte. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Pecite lazanje 40 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Izvadite ih iz rerne pa im dodajte kačkavalj i mocarelu. Zapecite sve još nekih 10 minuta. Bon appetit!
Možda vas zanima:
LAZANJE SA BELIM VINOM MILUJU NEPCA Ko ih jednom proba uvek im se vraća
Kremaste i zasitne, prste da poližete.
NAJBOLJE LAZANJE NA SVETU Recept koji dve decenije ne silazi sa trona, a evo i zašto
Sočne i mirisne, a zasitne.
PASTICIO Grčke lazanje za ručak koji se ne zaboravlja, ukućani će stajati u redu za još
Bićete oduševljeni ukusom.
LAZANJE SA PILETINOM Eksplozija ukusa u svakom zalogaju, po starom italijanskom receptu
Priprema nije komplikovana, a ukus je božanstven.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)