SLASNE LAZANJE Oboriće vas s nogu koliko su dobre, stavite odmah duplu meru
Sočne i neodoljive, neće nikoga ostaviti ravnodušnim.
Potrebno je
- 400 g junećeg mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 pakovanje kora za lazanje
- 200 g kačkavalja
- 200 g mocarele
- 500 ml neutralne pavlake
- 500 ml pasiranog paradajza
- origano
- bosiljak
- so, biber
- malo ulja
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Iseckajte sitno luk pa ga propržite na ulju. Kada luk postane staklast dodajte mu mleveno meso. Dinstajte meso sa lukom oko 15 minuta, i mešajte da vam ne bi zagorelo.. Posolite, pobiberite pa začinite po ukusu. Dodajte origano i bosiljak. Na pola vremena, ulijte paradajz pa kuvajte dok ne provri. Onda skinite sa šporeta pa umešajte u to neutralnu pavlaku. Sjedinite sve dobro. U vatrostalnu činiju premazanu margarinom stavite red kora. Zatim prelijte smesom od mesa, pa ređajte rendani kačkavalj i mocarelu. Opet stavite odozgo kore pa ih prelijte. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Pecite lazanje 40 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Izvadite ih iz rerne pa im dodajte kačkavalj i mocarelu. Zapecite sve još nekih 10 minuta. Bon appetit!
Možda vas zanima:
LAZANJE SA BELIM VINOM MILUJU NEPCA Ko ih jednom proba uvek im se vraća
Kremaste i zasitne, prste da poližete.
NAJBOLJE LAZANJE NA SVETU Recept koji dve decenije ne silazi sa trona, a evo i zašto
Sočne i mirisne, a zasitne.
PASTICIO Grčke lazanje za ručak koji se ne zaboravlja, ukućani će stajati u redu za još
Bićete oduševljeni ukusom.
LAZANJE SA PILETINOM Eksplozija ukusa u svakom zalogaju, po starom italijanskom receptu
Priprema nije komplikovana, a ukus je božanstven.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)