SLASNE LAZANJE Oboriće vas s nogu koliko su dobre, stavite odmah duplu meru
Sočne i neodoljive, neće nikoga ostaviti ravnodušnim.
Potrebno je
- 400 g junećeg mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 pakovanje kora za lazanje
- 200 g kačkavalja
- 200 g mocarele
- 500 ml neutralne pavlake
- 500 ml pasiranog paradajza
- origano
- bosiljak
- so, biber
- malo ulja
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Iseckajte sitno luk pa ga propržite na ulju. Kada luk postane staklast dodajte mu mleveno meso. Dinstajte meso sa lukom oko 15 minuta, i mešajte da vam ne bi zagorelo.. Posolite, pobiberite pa začinite po ukusu. Dodajte origano i bosiljak. Na pola vremena, ulijte paradajz pa kuvajte dok ne provri. Onda skinite sa šporeta pa umešajte u to neutralnu pavlaku. Sjedinite sve dobro. U vatrostalnu činiju premazanu margarinom stavite red kora. Zatim prelijte smesom od mesa, pa ređajte rendani kačkavalj i mocarelu. Opet stavite odozgo kore pa ih prelijte. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Pecite lazanje 40 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Izvadite ih iz rerne pa im dodajte kačkavalj i mocarelu. Zapecite sve još nekih 10 minuta. Bon appetit!
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
Komentari (0)