SLASNE LAZANJE Oboriće vas s nogu koliko su dobre, stavite odmah duplu meru

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Sočne i neodoljive, neće nikoga ostaviti ravnodušnim.

lazanje
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g junećeg mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 pakovanje kora za lazanje
  • 200 g kačkavalja
  • 200 g mocarele
  • 500 ml neutralne pavlake
  • 500 ml pasiranog paradajza
  • origano
  • bosiljak
  • so, biber
  • malo ulja

Priprema

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Iseckajte sitno luk pa ga propržite na ulju. Kada luk postane staklast dodajte mu mleveno meso. Dinstajte meso sa lukom oko 15 minuta, i mešajte da vam ne bi zagorelo.. Posolite, pobiberite pa začinite po ukusu. Dodajte origano i bosiljak. Na pola vremena, ulijte paradajz pa kuvajte dok ne provri. Onda skinite sa šporeta pa umešajte u to neutralnu pavlaku. Sjedinite sve dobro. U vatrostalnu činiju premazanu margarinom stavite red kora. Zatim prelijte smesom od mesa, pa ređajte rendani kačkavalj i mocarelu. Opet stavite odozgo kore pa ih prelijte. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Pecite lazanje 40 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Izvadite ih iz rerne pa im dodajte kačkavalj i mocarelu. Zapecite sve još nekih 10 minuta. Bon appetit!

 

Tagovi:

Komentari (0)

Loading