PUNJENE TIKVICE ZAPEČENE U RERNI Savršeni spoj povrća i mesa, ovakve do sada niste probali
Ako želite da napravite slasno jelo, koje će vas dugo držati sitim, napravite punjene tikvice. Zagrejaće vam dušu i telo, pravićete ih stalno.
Potrebno je
- 6 - 8 tikvica
- 2 glavice crnog luka
- 500 g mlevenog mesa
- 3 čena belog luka
- 1 jaje
- 1 šoljica skuvanog pirinča
- 5 čaša kiselog mleka
- mirođija
- so
- biber
- suvi biljni začin
- 150 gr sira (gauda ili po izboru)
Priprema
Propržite mleveno meso i crni luk pa začinite. Pustite da se prohladi, pa dodajte skuvani pirinač, jaje i beli luk. Operite tikvice pa im izdubite sredinu. Onda blago posolite svaku tikvicu, i punite je pripremljenim filom. Poređajte tikvice u vatrostalnu činiju, dodajte između njih izvađenu sredinu, pa ih pospite mirođijom. Izrendajte sir pa pospite preko tikvica. Pecite oko pola sata na 180 stepeni. Služite sa kiselim mlekom. Prijatno!
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)