PUNJENE TIKVICE ZAPEČENE U RERNI Savršeni spoj povrća i mesa, ovakve do sada niste probali
Ako želite da napravite slasno jelo, koje će vas dugo držati sitim, napravite punjene tikvice. Zagrejaće vam dušu i telo, pravićete ih stalno.
Potrebno je
- 6 - 8 tikvica
- 2 glavice crnog luka
- 500 g mlevenog mesa
- 3 čena belog luka
- 1 jaje
- 1 šoljica skuvanog pirinča
- 5 čaša kiselog mleka
- mirođija
- so
- biber
- suvi biljni začin
- 150 gr sira (gauda ili po izboru)
Priprema
Propržite mleveno meso i crni luk pa začinite. Pustite da se prohladi, pa dodajte skuvani pirinač, jaje i beli luk. Operite tikvice pa im izdubite sredinu. Onda blago posolite svaku tikvicu, i punite je pripremljenim filom. Poređajte tikvice u vatrostalnu činiju, dodajte između njih izvađenu sredinu, pa ih pospite mirođijom. Izrendajte sir pa pospite preko tikvica. Pecite oko pola sata na 180 stepeni. Služite sa kiselim mlekom. Prijatno!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)