HLEB OD SOČIVA Spreman za samo par minuta, a osvaja ukusom, zagrejaće vam dušu i telo
Zdrav, drugačiji a pravi se brzo i lako, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 350 g crvenog sočiva
- 1 prstohvat soli
- 60 ml ulja
- 130 ml vode
- 1 kašičica praška za pecivo
- mešavina semenki
Priprema
Potopite sočivo u vodu prethodno veče, da odstoji preko noći. Zatim sutradan procedite i operite zrna. Stavite u blender, dodajte so, ulje, vodu, prašak za pecivo. Blendajte sve dok smesa ne postana glatka. Papirom za pečenje oblođite kalup za hleb ili pleh, pa izlijte smesu i pospite prepečenim semenkama. Pecite hleb od sočiva 20 do 25 minuta na 180 stepeni. Služite ga vrućeg uz prilog po želji. Prijatno!
GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića
Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.
SALATA SA KIKIRIKIJEM I ŠUNKOM Sjajno ide sa raznim jelima, a pravi se brzo i lako
Gotova začas a slasna i sočna.
FARBANJE JAJA KAFOM Prirodan način koji provereno uspeva a ne oduzima vreme
Iskoristite namirnice iz kuhinje i napravite prelepa smeđa jaja.
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Gotovo za oko pola sata, a prava rapsodija za nepca
Zasladiće vam dušu i telo, a priprema nije komplikovana.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
Komentari (0)