HLEB OD SOČIVA Spreman za samo par minuta, a osvaja ukusom, zagrejaće vam dušu i telo
Zdrav, drugačiji a pravi se brzo i lako, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 350 g crvenog sočiva
- 1 prstohvat soli
- 60 ml ulja
- 130 ml vode
- 1 kašičica praška za pecivo
- mešavina semenki
Priprema
Potopite sočivo u vodu prethodno veče, da odstoji preko noći. Zatim sutradan procedite i operite zrna. Stavite u blender, dodajte so, ulje, vodu, prašak za pecivo. Blendajte sve dok smesa ne postana glatka. Papirom za pečenje oblođite kalup za hleb ili pleh, pa izlijte smesu i pospite prepečenim semenkama. Pecite hleb od sočiva 20 do 25 minuta na 180 stepeni. Služite ga vrućeg uz prilog po želji. Prijatno!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)