HLEB OD SOČIVA Spreman za samo par minuta, a osvaja ukusom, zagrejaće vam dušu i telo

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Zdrav, drugačiji a pravi se brzo i lako, najbolje odmah stavite duplu meru.

hleb od sočiva
Shutterstock

Potrebno je

  • 350 g crvenog sočiva
  • 1 prstohvat soli
  • 60 ml ulja 
  • 130 ml vode 
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • mešavina semenki

Priprema

Potopite sočivo u vodu prethodno veče, da odstoji preko noći. Zatim sutradan procedite i operite zrna. Stavite u blender, dodajte so, ulje, vodu, prašak za pecivo.  Blendajte sve dok smesa ne postana glatka. Papirom za pečenje oblođite kalup za hleb ili pleh, pa izlijte smesu i pospite prepečenim semenkama. Pecite hleb od sočiva 20 do 25 minuta na 180 stepeni. Služite ga vrućeg uz prilog po želji. Prijatno!

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading