ROLAT OD BUNDEVE SA SIROM Osvaja na prvi zalogaj, a sočan je i aromatičan
Probajte drugačiji rolat, od bundeve. Svideće vam se koliko i onaj klasičan, a ako ga poslužite za slavsku trpezu, oduševićete goste.
Potrebno je
Za testo
- 3 jaja
- 1 šoljica šećera
- 200 g pirea od bundeve
- 1 kašičica limunovog soka
- 3/4 šoljice brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašičice cimeta
- pola kašičice soli
- prstohvat muškatnog orašćića
- prstohvat đumbira
Za nadev sa sirom
- 250 g sira
- 4 kašike otopljenog margarina
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 šoljica šećera u prahu
- pola kašilice vanilinog šećera
Priprema
Mikserom umutite sastojke za testo, počnite od jaja a završite sa bundevom i limunovim sokom. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 15 minuta na 180 stepeni. Izvadite iz rerne, pustite malo da se prohladi pa pospite sa šećerom u prahu i okrenite na mokru krpu. Urolajte u oblik rolata pa ostavite da se ohladi. Za to vreme, napravite nadev. Umutite sir, pavlaku, margarin pa dodajte šećer i vanilin šećer. Mešajte dok ne postane homogeni namaz. Namažite rolat sa nadevom pa stavite u frižider dva sata. Secite i služite. Prijatno!
GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića
Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.
SALATA SA KIKIRIKIJEM I ŠUNKOM Sjajno ide sa raznim jelima, a pravi se brzo i lako
Gotova začas a slasna i sočna.
FARBANJE JAJA KAFOM Prirodan način koji provereno uspeva a ne oduzima vreme
Iskoristite namirnice iz kuhinje i napravite prelepa smeđa jaja.
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Gotovo za oko pola sata, a prava rapsodija za nepca
Zasladiće vam dušu i telo, a priprema nije komplikovana.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
Komentari (0)