DRUGAČIJE PUNJENE PAPRIKE Sa pečurkama, a slasne i posne, svi će vam tražiti recept
Ako volite klasične punjene paprike, ove ćete da obožavate. Idealne kao slavsko posluženje, a nimalo ne zaostaju za onim mrsnim, oduševićete goste.
Sastojci:
- 6-8 šilja paprika
- 200 g šampinjona
- 1 šolja pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- konzerva paradajz pelata
- 1 šolja bujona od povrća
- 1 kašičica suvog bosiljka
- 1 kašičica suvog peršuna
- ulje
- so
- biber
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite paprike pa im odsecite vrhove i uklonite semenke iznutra. Propržite sitno iseckani crni i beli luk na malo ulja dok ne postanu staklasti. Onda im dodajte iseckane pečurke i pržite ih nekoliko minuta dok ne omekšaju i puste tečnost. Zatim dodajte pirinač i nastavite da pržite još nekoliko minuta. Dodajte bujon od povrća, suvi bosiljak i peršun, pa posolite i pobiberite. Sve sastojke dobro izmešajte, pa smanjite temperaturu i stavite poklopac. Kuvajte 15-20 minuta, sve dok pirinač ne bude skuvan i ne upije tečnost. Skinite sa vatre. Zasebno, u tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i kratko propržite paradajz pelat. Dodajte so, biber i začinite po ukusu. Sos kuvajte do 10 minuta, na tihoj vatri. Pripremljenom smesom ravnomerno napunite papruke. Prebacite paprike u pleh obložen papirom za pečenje. Zatim ih prelijte sosom od paradajza, stavite alu foliju preko i prebacite u zagrejanu rernu. Pecite oko pola sata do 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, skinite foliju, pa dopecite još najviše 15 minuta. Pospite paprike peršunom ili bosiljkom i služite tople. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
ZAPEČENE PAPRIKE PUNJENE SIROM Lagano letnje jelo koje krepi dušu i telo
Neodoljive i slasne, za pravo zadovoljstvo.
POSNE PUNJENE PAPRIKE Držaće vas dugo sitim, recept je proveren a ukus savršen
Ni malo ne zaostaju za mrsnom verzijom, sočne i slasne.
PUNJENE PAPRIKE Klasik kome se svi rado vraćaju, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Sočni specijalitet raspametiće sve koji ga budu probali.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)