DRUGAČIJE PUNJENE PAPRIKE Sa pečurkama, a slasne i posne, svi će vam tražiti recept
Ako volite klasične punjene paprike, ove ćete da obožavate. Idealne kao slavsko posluženje, a nimalo ne zaostaju za onim mrsnim, oduševićete goste.
Sastojci:
- 6-8 šilja paprika
- 200 g šampinjona
- 1 šolja pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- konzerva paradajz pelata
- 1 šolja bujona od povrća
- 1 kašičica suvog bosiljka
- 1 kašičica suvog peršuna
- ulje
- so
- biber
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite paprike pa im odsecite vrhove i uklonite semenke iznutra. Propržite sitno iseckani crni i beli luk na malo ulja dok ne postanu staklasti. Onda im dodajte iseckane pečurke i pržite ih nekoliko minuta dok ne omekšaju i puste tečnost. Zatim dodajte pirinač i nastavite da pržite još nekoliko minuta. Dodajte bujon od povrća, suvi bosiljak i peršun, pa posolite i pobiberite. Sve sastojke dobro izmešajte, pa smanjite temperaturu i stavite poklopac. Kuvajte 15-20 minuta, sve dok pirinač ne bude skuvan i ne upije tečnost. Skinite sa vatre. Zasebno, u tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i kratko propržite paradajz pelat. Dodajte so, biber i začinite po ukusu. Sos kuvajte do 10 minuta, na tihoj vatri. Pripremljenom smesom ravnomerno napunite papruke. Prebacite paprike u pleh obložen papirom za pečenje. Zatim ih prelijte sosom od paradajza, stavite alu foliju preko i prebacite u zagrejanu rernu. Pecite oko pola sata do 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, skinite foliju, pa dopecite još najviše 15 minuta. Pospite paprike peršunom ili bosiljkom i služite tople. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BOSANSKE PUNJENE PAPRIKE NIKO NE ODBIJA Nemaju meso, a polizaćete i tanjir
Služite tople, uz kajmak ili kiselo mleko.
PUNJENE SUVE PAPRIKE ZA NAJLEPŠI RUČAK Ukućani će stajati u redu za još
Bićete siti satima, a savršenog ukusa.
KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE RAJ ZA NEPCA Saftaste i sočne, teraju vodu na usta
Ručak u kome će uživati cela porodica.
PUNJENE PAPRIKE SA KROMPIROM U PAVLAKA SOSU Greju dušu i telo
Prave se lako, a osvajaju na prvi zalogaj.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)