DRUGAČIJE PUNJENE PAPRIKE Sa pečurkama, a slasne i posne, svi će vam tražiti recept
Ako volite klasične punjene paprike, ove ćete da obožavate. Idealne kao slavsko posluženje, a nimalo ne zaostaju za onim mrsnim, oduševićete goste.

Sastojci:
Možda vas zanima:

POSNE PUNJENE PAPRIKE Ni malo ne zaostaju ukusom za originalom, nećete da primetite da nedostaje meso
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.

PUNJENE PAPRIKE Omiljeno jelo sina Aleksandre Prijović, ovakvo do sada niste jeli
Aleksandra Prijović, pevačica koja obara rekorde u posećenosti koncerata, supruga i majka, kaže da se baš i ne snalazi u kuhinji, ali da joj od ruke idu punjene paprike koje njen sin Aleksandar obožava.

SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.

PUNJENE SUVE PAPRIKE Sočno jelo pogodno za dane posta, a držaće vas dugo sitim
U sočnom spoju, zaboravićete da nemaju meso.
- 6-8 šilja paprika
- 200 g šampinjona
- 1 šolja pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- konzerva paradajz pelata
- 1 šolja bujona od povrća
- 1 kašičica suvog bosiljka
- 1 kašičica suvog peršuna
- ulje
- so
- biber
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite paprike pa im odsecite vrhove i uklonite semenke iznutra. Propržite sitno iseckani crni i beli luk na malo ulja dok ne postanu staklasti. Onda im dodajte iseckane pečurke i pržite ih nekoliko minuta dok ne omekšaju i puste tečnost. Zatim dodajte pirinač i nastavite da pržite još nekoliko minuta. Dodajte bujon od povrća, suvi bosiljak i peršun, pa posolite i pobiberite. Sve sastojke dobro izmešajte, pa smanjite temperaturu i stavite poklopac. Kuvajte 15-20 minuta, sve dok pirinač ne bude skuvan i ne upije tečnost. Skinite sa vatre. Zasebno, u tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i kratko propržite paradajz pelat. Dodajte so, biber i začinite po ukusu. Sos kuvajte do 10 minuta, na tihoj vatri. Pripremljenom smesom ravnomerno napunite papruke. Prebacite paprike u pleh obložen papirom za pečenje. Zatim ih prelijte sosom od paradajza, stavite alu foliju preko i prebacite u zagrejanu rernu. Pecite oko pola sata do 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, skinite foliju, pa dopecite još najviše 15 minuta. Pospite paprike peršunom ili bosiljkom i služite tople. Bon appetit!

GIBANICA OD PATLIDŽANA Omiljena srpska pita na nov način, puna hrskavih kora i sočnog nadeva
Ako volite klasičnu gibanicu, ovu sa patlidžanom ćete obožavati.

DOMAĆE PIHTIJE Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Slasne i ukusne, a super idu uz hleb i kisele krastavčiće.

DOMAĆA PAŠTETA OD ČVARAKA Slasna i ukusna, a totalno drugačija
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog nekom jelu.

BELA TORTA Neodoljiva poslastica sa keksom za savršeno jutro
Slatka i kremasta, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNI PICA PUŽIĆI Prave se lako, a smažu odmah
Slasni i neodoljivi, savršeni za bilo koje doba dana.
Komentari (0)