PILEĆA PAŠTETA Dodajte je kao prilog ili namažite na hleb, zdrava je i ukusna
Domaća pileća pašteta pravi se lako, a ukusom nimalo ne zaostaje za onom kupovnom.

Potrebno je
- 1 komad pilećeg belog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 6 kiselih krastavaca
- 10 maslina bez koštica
- 1 kašičica sušenog peršuna
- 1 kašičica majčine dušice
- pola limuna
- kašika senfa
- so
- biber
- ulje
Priprema
U šerpi sa slanom vodom skuvajte piletinu. Izvadite piletinu i sačuvajte šolju bujona. Ohlađeno meso stavite u blender, dodajte luk, krastavčiće, masline i začine pa blendajte, postepeno dodavajući bujon. Kremastu smesu posolite i pobiberite po ukusu, pa dodajte sok od limuna i senf. Izblendajte sve sastojke, da se ujednače, pa sipajte u činiju. Ostavite da se pašteta ohladi. Mažite je na hleb ili dodajte kao prilog nekom jelu. Čuvajte paštetu u frižideru.

PASTA SA PILETINOM Lagana, kremasta i zasitna, za savršen obrok
Sočna i ukusna, u pravoj eksploziji ukusa.

DOMAĆI HLEB OD BATATA Mekan kao duša i sočan, pravićete stalno
Pravi se lako, a pravi je raj za nepca.

VOJNIČKI PASULJ Ovako se spremao u JNA i bio nikad ukusniji
Slasni pasulj po tradicionalnom receptu.

ŠTRUDLA SA BUNDEVOM Mirisna poslastica u neodoljivom spoju ukusa
Sočna i drugačija, uzećete parče više.

POSNI ČOKOLADNI TARTUFI Raskošni kolači ukusa koji se pamti
Priprema je jednostavna, a ukus neponovljiv.
Komentari (0)