PREUKUSAN BANANA HLEB IZ TIGANJA Bez šećera, a bićete oduševljeni ukusom

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Priprema je laka a ukus neodoljiv, probajte i uverite se.

banana hleb
Shutterstock

Potrebno je

  • 150 g brašna
  • prstohvat soli
  • malo cimeta
  • 2 zrele banane 
  • 1 jaje
  • 100 ml mleka
  • 3 g suvog kvasca
  • 30 ml neslanog putera
  • 80 g brusnica
  • maslinovo ulje

Priprema

Brašno sipajte u posudu pa dodajte so i cimet i pomešajte sve. Onda oljuštite banane pa ih isecite na kolutove i stavite u posudu. Zatim dodajte jaje i mleko pa štapnim mikserom napravite kompaktnu smesu. Dodajte kvasac i istopljen puter, promešajte, pa sjedinite mokre i suve sastojke. Pokrijte i ostavite sa strane, dok se smesa ne udvostruči. Brusnice isecite na manje komade pa ih dodajte testu. Maslinovim uljem podmažite tiganj pa sipajte testo, poravnajte i poklopite i ostavite tako 10 minuta. Potom zagrejte ringlu i pržite 15 do 20 minuta. Zapecite i sa druge strane 5 do 10 minuta. Proverite čačkalicom da li je banana hleb gotov. Pečen je ako čačkalica izađe čista. Dodajte prilog po želji, secite i služite. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading