PREUKUSAN BANANA HLEB IZ TIGANJA Bez šećera, a bićete oduševljeni ukusom
Priprema je laka a ukus neodoljiv, probajte i uverite se.

Potrebno je
Možda vas zanima:

NEODOLJIVI BANANA HLEB Komadići čokolade mu daju poseban šmek, otopićete se od slatkoće
Aromatični desert savršeno se slaže sa šoljicom kafe.

BANANA HLEB ZA SAVRŠENO JUTRO Uspeva svima, a nestaće sa stola čim se postavi
Sočan i sladak, a odlično se slaže sa šoljom kafe.

BANANA HLEB Mekan i mirisan, a još bolji sutradan, za užinu koja se pamti
Savršen spoj hleba i deserta, a ukućani će stajati u redu za još.

BANANA HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i drugačiji, poći će vam voda na usta
Sočan spoj sa bananama oduševiće i one izbirljive.
- 150 g brašna
- prstohvat soli
- malo cimeta
- 2 zrele banane
- 1 jaje
- 100 ml mleka
- 3 g suvog kvasca
- 30 ml neslanog putera
- 80 g brusnica
- maslinovo ulje
Priprema
Brašno sipajte u posudu pa dodajte so i cimet i pomešajte sve. Onda oljuštite banane pa ih isecite na kolutove i stavite u posudu. Zatim dodajte jaje i mleko pa štapnim mikserom napravite kompaktnu smesu. Dodajte kvasac i istopljen puter, promešajte, pa sjedinite mokre i suve sastojke. Pokrijte i ostavite sa strane, dok se smesa ne udvostruči. Brusnice isecite na manje komade pa ih dodajte testu. Maslinovim uljem podmažite tiganj pa sipajte testo, poravnajte i poklopite i ostavite tako 10 minuta. Potom zagrejte ringlu i pržite 15 do 20 minuta. Zapecite i sa druge strane 5 do 10 minuta. Proverite čačkalicom da li je banana hleb gotov. Pečen je ako čačkalica izađe čista. Dodajte prilog po želji, secite i služite. Prijatno!

PASTA SA MLEVENIM MESOM I ČETRI VRSTE SIRA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Slasna i savršena, postaće vaše novo omiljeno jelo.

POSNA KARAMEL TORTA Neodoljiva poslastica ukusa koji budi sva čula
Posna i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo koje će vas dugo držati sitim
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA PROJA SA TIKVICAMA Klasik na drugačiji način, pravi se lako, a pojede odmah
Priprema je jednostavna, a osvaja ukusom.
Komentari (0)