FENOMENALNI KIŠ Zagrejaće vam dušu i telo, zdrav i ukusan
Slana pita sa sipkavim testom i nadevom od slanine, jaja, šunke i pavlake, poreklom iz Francuske.
Potrebno je
- 200 g brašna
- 100 g putera
- 70 ml vode
- 100 g slanine
- 100 g šunke
- 100 g polutvrdog sira
- 4 jaja
- 100 ml kisele pavlake
- kiseli krastavčići
- malo soli
Priprema
Isecite šunku i sir na kockice, a slaninu na manje listiće. So dodajte brašnu pa dodajte puter isečen na kockice. Sjedinite rukama puter sa brašnom dok ne dobijete sipkavo testo. Sipajte vodu pa zamesite glatko testo. Razvijte ga u krug malo veći od prečnika pleha, prebacite ga na pleh i podignite ivice uz zidove kalupa. Zatim testo malo izbockajte viljuškom. Propržite slaninu pa je naređajte po testu zajedno sa krastavčićima i šunkom. Jaja i pavlaku zajedno pomešajte pa umutite viljuškom i prelijte preko pite. Pecite kiš oko 15 do 20 minuta, tj dok ne porumeni, na temperaturi od 200 do 220 stepeni.
Možda vas zanima:
KIŠ SA PILETINOM I POVRĆEM Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa
Preukusno jelo sa mesom i povrćem, za sve prilike.
PRSTE DA POLIŽEŠ! Prepoznatljivo jelo koje dolazi iz Francuske omiljeno je i u Srbiji
Od svega i svačega je!
FRANCUSKA PITICA SA ŠUNKOM Preukusan kiš idealan za doručak ili večeru
Lak je i za pravljenje.
FRANCUSKA PITA SA PEČURKAMA JE NEODOLJIVA Ukusan kiš zadovoljiće svakog!
Očas posla se pravi.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)