FENOMENALNI KIŠ Zagrejaće vam dušu i telo, zdrav i ukusan
Slana pita sa sipkavim testom i nadevom od slanine, jaja, šunke i pavlake, poreklom iz Francuske.
![kiš](/data/images/2024-01-25/75014_shutterstock-765820108_f.jpg?timestamp=1706223600)
Potrebno je
- 200 g brašna
- 100 g putera
- 70 ml vode
- 100 g slanine
- 100 g šunke
- 100 g polutvrdog sira
- 4 jaja
- 100 ml kisele pavlake
- kiseli krastavčići
- malo soli
Priprema
Isecite šunku i sir na kockice, a slaninu na manje listiće. So dodajte brašnu pa dodajte puter isečen na kockice. Sjedinite rukama puter sa brašnom dok ne dobijete sipkavo testo. Sipajte vodu pa zamesite glatko testo. Razvijte ga u krug malo veći od prečnika pleha, prebacite ga na pleh i podignite ivice uz zidove kalupa. Zatim testo malo izbockajte viljuškom. Propržite slaninu pa je naređajte po testu zajedno sa krastavčićima i šunkom. Jaja i pavlaku zajedno pomešajte pa umutite viljuškom i prelijte preko pite. Pecite kiš oko 15 do 20 minuta, tj dok ne porumeni, na temperaturi od 200 do 220 stepeni.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)