FENOMENALNI KIŠ Zagrejaće vam dušu i telo, zdrav i ukusan
Slana pita sa sipkavim testom i nadevom od slanine, jaja, šunke i pavlake, poreklom iz Francuske.
Potrebno je
- 200 g brašna
- 100 g putera
- 70 ml vode
- 100 g slanine
- 100 g šunke
- 100 g polutvrdog sira
- 4 jaja
- 100 ml kisele pavlake
- kiseli krastavčići
- malo soli
Priprema
Isecite šunku i sir na kockice, a slaninu na manje listiće. So dodajte brašnu pa dodajte puter isečen na kockice. Sjedinite rukama puter sa brašnom dok ne dobijete sipkavo testo. Sipajte vodu pa zamesite glatko testo. Razvijte ga u krug malo veći od prečnika pleha, prebacite ga na pleh i podignite ivice uz zidove kalupa. Zatim testo malo izbockajte viljuškom. Propržite slaninu pa je naređajte po testu zajedno sa krastavčićima i šunkom. Jaja i pavlaku zajedno pomešajte pa umutite viljuškom i prelijte preko pite. Pecite kiš oko 15 do 20 minuta, tj dok ne porumeni, na temperaturi od 200 do 220 stepeni.
Možda vas zanima:
FRANCUSKA PITICA SA ŠUNKOM Preukusan kiš idealan za doručak ili večeru
Lak je i za pravljenje.
FRANCUSKA PITA SA PEČURKAMA JE NEODOLJIVA Ukusan kiš zadovoljiće svakog!
Očas posla se pravi.
NAJČEŠĆA GREŠKA KADA KUVATE KAFU Zato je gorka i lošeg ukusa
Ovu grešku prave mnogi i zato kafa ima loš ukus, proverite da li i vi ovako kuvate.
TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
KOLIKO DUGO SMETE DA PILETINU DRŽITE U FRIŽIDERU? Ako izgleda ovako znajte da se pokvarila
Ako i vi postavljajte pitanje koliko piletina dugo sme da ostane u frižideru, evo odgovora.
EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti
Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.
PASTA PRIMAVERA Idealan prolećni obrok za tople dane, za pravo zadovoljstvo
Ako ne znate šta da napravite, najbolje napravite testeninu.
Komentari (0)