KAFE LATE SA BUNDEVOM Zagrejaće vam dušu i telo, a osvaja na prvi gutljaj
Savršena za hladno vreme, kremasta i slatka kafa ulepšaće vam početak dana.
Potrebno je
- 2 šolje espresa
- pola šolje vruće domaće kafe
- šolja mleka po izboru
- 3 kašike pirea od bundeve
- 2 kašike zaslađivača po izboru
- 1 kašičica začina za pitu od bundeve
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- šlag za preliv
Priprema:
Na srednjoj vatri, u manjoj šerpi, zagrejte mleko dok ne postane vruće, ali nemojte da proključa. Skuvajte kafu i sipajte u šolju pa dodajte pire od bundeve, zaslađivač, začin i ekstrakt vanile i dobro promešajte. Mutilicom za mleko napravite penu pa sipajte u šolju preko smese. Dekorišite šlagom pa pospite sa malo cimeta.
Možda vas zanima:
KAPUĆINO KAO IZ OMILJENOG KAFIĆA Donosimo vam originalni recept za omiljeni napitak
Služite uz omiljeni keks ili kolač.
IRSKA KAFA ZA SAVRŠENO JUTRO Kremast i ukusan napitak razbudiće vas u trenu
Zasladite po želji i uživajte u preukusnom napitku.
ROZE KAFA Aromatični napitak interesantne boje, pravićete stalno
Ako volite običnu kafu, ovu ćete obožavati.
AKO JE KAFA GORKA VEROVATNO PRAVITE OVE GREŠKE Jednostavni trikovi da bude savršena
Kuvanje kafe deluje jednostavno ali postoje pravila kako da bude preukusna.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)