KAFE LATE SA BUNDEVOM Zagrejaće vam dušu i telo, a osvaja na prvi gutljaj
Savršena za hladno vreme, kremasta i slatka kafa ulepšaće vam početak dana.
Potrebno je
- 2 šolje espresa
- pola šolje vruće domaće kafe
- šolja mleka po izboru
- 3 kašike pirea od bundeve
- 2 kašike zaslađivača po izboru
- 1 kašičica začina za pitu od bundeve
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- šlag za preliv
Priprema:
Na srednjoj vatri, u manjoj šerpi, zagrejte mleko dok ne postane vruće, ali nemojte da proključa. Skuvajte kafu i sipajte u šolju pa dodajte pire od bundeve, zaslađivač, začin i ekstrakt vanile i dobro promešajte. Mutilicom za mleko napravite penu pa sipajte u šolju preko smese. Dekorišite šlagom pa pospite sa malo cimeta.
ČOKO BOMBICE Sitni zalogajčići poješće se u trenu, a naprave se za par minuta
Sitni kolači nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
Komentari (0)