FENOMENALNA PITA SA SIROM Od heljdinih palačinki, ovakvu do sada niste jeli, još bolja od one klasične
Držaće vas dugo sitim, a priprema je jednostavna.
Potrebno je
Za kore
- 200 g heljdinog brašna
- 400 g integralnog brašna
- 500 ml kisele vode
- 4 jajeta
- 5 kašika ulja
- pola kašičice soli
Za nadev
- 500 g sitnog sira
- 150 g kajmaka
- 100 ml ulja
- 6 jaja
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 čaša pavlake
- so
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Pomešajte heljdino i intergralno brašno, kiselu vodu, jaja, ulje i so pa zamesite testo za palačinke, ali gušće od onog uobičajenog. U zagrejanom tiganju bez ulja pecite palačinke, sa obe strane. U zasebnoj posudi pomešajte sir i kajmak, jaja, pavlaku i ulje i mešajte, da dobijete homogenu smesu. Dodajte prašak za pecivo i so. Na dno pleha obloženog pek papirom stavite palačinku premazanu filom, pa opet palačinku. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Pecite pitu oko 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane
Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.
PICA OD KROMPIRA Italijanski specijalitet za svako doba, a idealan za druženje sa prijateljima
Gotova začas, a slasna, sa hrskavom podlogom i sočnim nadevom.
TRIK ZA SAVRŠENO MESO Marinirajte u ovoj namirnici i biće mekano i sočno
Primenite ovaj jednostavni trik, bićete oduševljeni koliko je meso mekše i ukusnije
VALJUŠCI SA MAKOM Jeftin desert skupog ukusa koji budi nostalgiju na prošla vremena
Starinski slatkiš pravi se lako, a pogodan je za svaku priliku.
Komentari (0)