FENOMENALNA PITA SA SIROM Od heljdinih palačinki, ovakvu do sada niste jeli, još bolja od one klasične
Držaće vas dugo sitim, a priprema je jednostavna.
Potrebno je
Za kore
- 200 g heljdinog brašna
- 400 g integralnog brašna
- 500 ml kisele vode
- 4 jajeta
- 5 kašika ulja
- pola kašičice soli
Za nadev
- 500 g sitnog sira
- 150 g kajmaka
- 100 ml ulja
- 6 jaja
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 čaša pavlake
- so
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Pomešajte heljdino i intergralno brašno, kiselu vodu, jaja, ulje i so pa zamesite testo za palačinke, ali gušće od onog uobičajenog. U zagrejanom tiganju bez ulja pecite palačinke, sa obe strane. U zasebnoj posudi pomešajte sir i kajmak, jaja, pavlaku i ulje i mešajte, da dobijete homogenu smesu. Dodajte prašak za pecivo i so. Na dno pleha obloženog pek papirom stavite palačinku premazanu filom, pa opet palačinku. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Pecite pitu oko 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)