FENOMENALNA PITA SA SIROM Od heljdinih palačinki, ovakvu do sada niste jeli, još bolja od one klasične

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Držaće vas dugo sitim, a priprema je jednostavna.

heljdina pita sa sirom
Shutterstock

Potrebno je

Za kore

  • 200 g heljdinog brašna
  • 400 g integralnog brašna
  • 500 ml kisele vode
  • 4 jajeta
  • 5 kašika ulja
  • pola kašičice soli

Za nadev

  • 500 g sitnog sira
  • 150 g kajmaka
  • 100 ml ulja
  • 6 jaja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 čaša pavlake
  • so

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Pomešajte heljdino i intergralno brašno, kiselu vodu, jaja, ulje i so pa zamesite testo za palačinke, ali gušće od onog uobičajenog.  U zagrejanom tiganju bez ulja pecite palačinke, sa obe strane. U zasebnoj posudi pomešajte sir i kajmak, jaja, pavlaku i ulje i mešajte, da dobijete homogenu smesu.  Dodajte prašak za pecivo i so. Na dno pleha obloženog pek papirom stavite palačinku premazanu filom, pa opet palačinku. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Pecite pitu oko 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

pepijan piletina

PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane

13:00

26 novembar, 2024

Sezonski recepti

Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.

Komentari (0)

Loading