ČUFTE U SOČNOM BEĆAR SOSU Slasne i sočne, zagrejaće vam dušu i telo

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Konkretan ručak koji će vas dugo držati sitim.

ćufte u bećar sosu
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 paprike
  • 2 paradajza
  • so
  • biber
  • origano
  •  bosiljak
  • majčina dušica
  • 500 g junećeg mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 1 crni luk, sitno seckan
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike prezli
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 ravne kašičice soli
  •  biber
  • kravlji sir

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Iseckajte sitno crni i beli luk i propržite na zagrejanom ulju. Dodajte papriku isečenu na kocke, propržite pa dodajte paradajz sečen na kocke. Dodajte so, smanjite na srednju temperaturu, poklopite i dinstajte 15 ak minuta. Zasebno, u posudu stavite mleveno meso, jaje, crni luk, sitno seckan beli luk, prezlu, ulje, so i  biber pa izmešajte i mesite dok ne dobijete ujednačenu smesu. Odvajajte po malo smese, poravnajte, utisnite kockicu sira pa formirajte ćuftu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite meso. Štapnim mikserom propasirajte već dinstano povrće pa ga pobiberite i začinite. Sos sipajte u pleh pa preko njega naređajte ćufte. Pecite 45 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

 

 

Komentari (0)

Loading