ROLNICE SA KULENOM Brzi doručak koji se pojede u slast, zato najbolje stavite duplu meru
Ako volite jela iz pekare, ove rolnice ćete obožavati. Slasne i aromatične, pravićete stalno.
Potrebno je
- 500 g lisnatog testa
- 300 g kačkavalja
- 1 jaje
- 100 g kulena
Priprema:
Rastanjeno lisnato testo isecite na tri trake. Po sredini svake trake stavite rendani kačkavalj, šnite kulena, pa preklopite i dobro zatvorite. Testo premažite umućenim jajetom, pa po površini pospite kačkavaljem i pecite na 220 stepeni oko 15 minuta.
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)