SIR U ŠLAFROKU Slatka rapsodija sa testom koja se topi u ustima, oboriće s nogu sve koji budu probali
Ukusna i aromatična poslastica koja će vam zamirisati celu kuću.
Potrebno je
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 1 topljeni sir (bri ili kamamber)
- 2-3 kašike džema od voća
- 1 jaje
- seckani orasi ili bademi
Priprema:
Razvaljajte lisnato testo na pobrašnjenoj površini u veličinu koja će omotati sir. Stavite sir u sredinu lisnatog testa. Premažite sir džemom od voća. Preklopite lisnato testo preko sira i džema, pritisnite ivice kako biste zatvorili paket. Premazujte površinu testa umućenim jajetom kako biste dobili lepu zlatnosmeđu boju tokom pečenja. Opciono, pospite seckane orahe ili bademe preko testa. Stavite paket sa sirom na pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200 stepeni 20-25 minuta, ili dok testo ne postane hrskavo i zlatnosmeđe. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji nekoliko minuta pre nego što ga poslužite.
5 GREŠAKA KADA PRAVITE BEŠAMEL SOS Da bi ispao savršen uradite ovo
Evo kako da ispravite greške i dobijete brojne pohvale.
SUTLIJAŠ SA ČOKOLADOM Toliko je ukusan da nećete moći da prestanete da jedete
Neodoljiv i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
PITA SA MESOM Sočna rapsodija od mesa sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, prste da poližete.
SPASITE ZAGORELO JELO NA OVAJ NAČIN Trik provereno uspeva, a rešava problem u trenu
Nemojte da bacate zagorelo jelo, već probajte da ga spasite uz pomoć ovog efikasnog trika.
GUŽVANA GIBANICA Najvoljenija srpska pita po tradicionalnom receptu iz bakine kuhinje
Pogodna za doručak ili večeru, držaće dugo sitim a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)