SIR U ŠLAFROKU Slatka rapsodija sa testom koja se topi u ustima, oboriće s nogu sve koji budu probali
Ukusna i aromatična poslastica koja će vam zamirisati celu kuću.
Potrebno je
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 1 topljeni sir (bri ili kamamber)
- 2-3 kašike džema od voća
- 1 jaje
- seckani orasi ili bademi
Priprema:
Razvaljajte lisnato testo na pobrašnjenoj površini u veličinu koja će omotati sir. Stavite sir u sredinu lisnatog testa. Premažite sir džemom od voća. Preklopite lisnato testo preko sira i džema, pritisnite ivice kako biste zatvorili paket. Premazujte površinu testa umućenim jajetom kako biste dobili lepu zlatnosmeđu boju tokom pečenja. Opciono, pospite seckane orahe ili bademe preko testa. Stavite paket sa sirom na pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200 stepeni 20-25 minuta, ili dok testo ne postane hrskavo i zlatnosmeđe. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji nekoliko minuta pre nego što ga poslužite.
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)