POSNI PREBRANAC Slasno jelo po originalnom kafanskom receptu
Lorber dodaje na aromi, ovakav do sada niste jeli.
Potrebno je
- 250 g pasulja tetovca
- 350 g luka isečenog na rebarca
- 150 g praziluka, isečenog na kolutiće
- 1 čen sitno isečenog belog luka
- pola glavice sitno isečenog crvenog luka
- 1 kašičica ljute tucane paprike
- pola kašičice slatke začinske paprike
- so i sveže mleveni crni biber po ukusu
- 150 ml maslinovog ulja
- 3 lista lorbera
Priprema
Pasulj operite pa nalijte vodu i ostavite da nabubri preko noći. Rernu zagrejte na 180 stepeni.Odlijte vodu i sipajte novu pa kuvajte pasulj 10 minuta i opet odlijte vodu. Kad provri, dodajte luk i dinstajte dok pasulj ne omekša. Pržite luk i praziluk u tiganju dok se ne karmelizuju, a zatim dodajte beli luk dok ne počne da miriše. Skinite sa ringle i začinite. U jednu posudu sipajte malo ulja, trećinu kuvanog pasulja, posolite, pobiberite i poprskajte uljem nakon što ga ubacite u posudu. Pola količine luka rasporedite po pasulju pa ponovite ceo postupak sa ostatkom pasulja, luka i začina. Prelijte sve kutlačom vode u kojoj je pasulj kuvan, začinite po ukusu i stavite u rernu. Zapecite 35 do 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNI PREBRANAC Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa
Slasno jelo ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom, a oduševiće i one izbirljive.
POSNI PREBRANAC GREJE DUŠU I TELO Isti kao onaj kafanski, ukusa da ti pamet stane
Posni ručak u kome će uživati cela porodica.
PREBRANAC KAO IZ KAFANE Ješćete ga za doručak, ručak i večeru
Ručak u kome će cela porodica uživati.
HILANDARSKI PREBRANAC ZA ONE KOJI POSTE Monasi ga ovako prave vekovima, a bićete siti satima
Samo dodajte prilog po želji.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)