POSNI PREBRANAC Slasno jelo po originalnom kafanskom receptu
Lorber dodaje na aromi, ovakav do sada niste jeli.

Potrebno je
Možda vas zanima:

POSNI PREBRANAC Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa
Slasno jelo ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom, a oduševiće i one izbirljive.

MANASTIRSKI PREBRANAC NA VODI Držaće vas dugo sitim, a idealan za dane strogog posta
Jednostavno jelo slasnog ukusa, za dane posta.

PREBRANAC NA VODI Starinski recept za preukusno jelo koje će vas držati sitim
Napravite prebranac po starom, manastirskom receptu bićete oduševljeni.

PREBRANAC SA SLANINOM I KOBASICOM Gurmanski specijalitet koji će vas dugo držati sitim
Pravi je raj za nepca, ukućani će stajati u redu za još.
- 250 g pasulja tetovca
- 350 g luka isečenog na rebarca
- 150 g praziluka, isečenog na kolutiće
- 1 čen sitno isečenog belog luka
- pola glavice sitno isečenog crvenog luka
- 1 kašičica ljute tucane paprike
- pola kašičice slatke začinske paprike
- so i sveže mleveni crni biber po ukusu
- 150 ml maslinovog ulja
- 3 lista lorbera
Priprema
Pasulj operite pa nalijte vodu i ostavite da nabubri preko noći. Rernu zagrejte na 180 stepeni.Odlijte vodu i sipajte novu pa kuvajte pasulj 10 minuta i opet odlijte vodu. Kad provri, dodajte luk i dinstajte dok pasulj ne omekša. Pržite luk i praziluk u tiganju dok se ne karmelizuju, a zatim dodajte beli luk dok ne počne da miriše. Skinite sa ringle i začinite. U jednu posudu sipajte malo ulja, trećinu kuvanog pasulja, posolite, pobiberite i poprskajte uljem nakon što ga ubacite u posudu. Pola količine luka rasporedite po pasulju pa ponovite ceo postupak sa ostatkom pasulja, luka i začina. Prelijte sve kutlačom vode u kojoj je pasulj kuvan, začinite po ukusu i stavite u rernu. Zapecite 35 do 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

BIĆE OČARAN VAMA: Otkrivamo vam tajne psihologije koje će ga držati bespogovorno odanim

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

"DO POBEDE!" Vučić pozvao narod u Beograd, 12. aprila u 19 časova (VIDEO)

ANTIĆ O BAKIĆU: Njega očigledno ništa nije sramota

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

Čovek ima platu od 2.400 evra, a odbili ga za kredit – što je najgore, mnogi Srbi prave istu grešku

Ovo letovalište je bilo hit prošle godine – a ove godine je još veći hit! Rezervište na vreme!

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.

PUNJENE TIKVICE Zasitno jelo koje će vas dugo držati sitim
Zasitno i ukusno, prste da poližete.

POHOVANI KARFIOL Savršeno predjelo, samo dodajte prilog po želji
Bićete oduševljeni koliko je ukusno.

POSNA ČOKOLADNA BAKLAVA Mirisna poslastica u još slađem spoju, otopićete se od miline
Pravi se lako, a mekana kao pamuk.
Komentari (0)