SOČNA I DRUGAČIJA PITA Sa piletinom, greje dušu i telo, a mekana kao duša

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Preukusna i drugačija, neće nikoga ostaviti ravnodušnim.

pita sa piletinom
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g kora za pitu
  • 50 g putera
  • 500 g očišćenih pilećih karabataka
  • 300 g crvenog luka
  • 2-3 čena belog luka
  • 5 kašika ulja+ za premazivanje kora
  • 200 ml pavlake
  • 250 ml vode
  • 3 jaja
  • so 
  • biber
     

Priprema

Sitno isecite meso i crveni luk. Dodajte ulje pa začinite, promešajte pa dodajte seckan beli luk. Isecite kore na pola pa ih premažite uljem. Onda slažite po tri kore jednu na drugu. Sipajte po kašiku fila i urolajte. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Nalijte 150 ml  vode i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Za 15 minuta izvadite pitu i prelijte je sa umućenim jajima, pavlakom, 100 ml vode i pola kašičice soli. Smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 20-25 minuta.

Komentari (0)

Loading