SOČNA I DRUGAČIJA PITA Sa piletinom, greje dušu i telo, a mekana kao duša
Preukusna i drugačija, neće nikoga ostaviti ravnodušnim.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 50 g putera
- 500 g očišćenih pilećih karabataka
- 300 g crvenog luka
- 2-3 čena belog luka
- 5 kašika ulja+ za premazivanje kora
- 200 ml pavlake
- 250 ml vode
- 3 jaja
- so
- biber
Priprema
Sitno isecite meso i crveni luk. Dodajte ulje pa začinite, promešajte pa dodajte seckan beli luk. Isecite kore na pola pa ih premažite uljem. Onda slažite po tri kore jednu na drugu. Sipajte po kašiku fila i urolajte. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Nalijte 150 ml vode i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Za 15 minuta izvadite pitu i prelijte je sa umućenim jajima, pavlakom, 100 ml vode i pola kašičice soli. Smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 20-25 minuta.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)