SOČNA I DRUGAČIJA PITA Sa piletinom, greje dušu i telo, a mekana kao duša
Preukusna i drugačija, neće nikoga ostaviti ravnodušnim.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 50 g putera
- 500 g očišćenih pilećih karabataka
- 300 g crvenog luka
- 2-3 čena belog luka
- 5 kašika ulja+ za premazivanje kora
- 200 ml pavlake
- 250 ml vode
- 3 jaja
- so
- biber
Priprema
Sitno isecite meso i crveni luk. Dodajte ulje pa začinite, promešajte pa dodajte seckan beli luk. Isecite kore na pola pa ih premažite uljem. Onda slažite po tri kore jednu na drugu. Sipajte po kašiku fila i urolajte. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Nalijte 150 ml vode i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Za 15 minuta izvadite pitu i prelijte je sa umućenim jajima, pavlakom, 100 ml vode i pola kašičice soli. Smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 20-25 minuta.
Možda vas zanima:
MIRINA PITA SA ZATAROM DONOSI DUH ORIJENTA Potpuno drugačija od svega što ste jeli, nema joj ravne
Napravite ovu drugačiju pitu po receptu Miroslave Nenadović iz Beograda.
SPANAKOPITA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Grčka pita prepuna bogatog fila
Samo dodajte jogurt ili prilog po želji.
GURMANSKA PITA UKUSOM BUDI SVA ČULA A savršena i za domaćice početnice
Savršena za doručak ili večeru.
LISNATA PITA SA ŠAMPINJONIMA Sve se samo pomeša i peče, a rastura ukusom
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)