SOČNA I DRUGAČIJA PITA Sa piletinom, greje dušu i telo, a mekana kao duša
Preukusna i drugačija, neće nikoga ostaviti ravnodušnim.

Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 50 g putera
- 500 g očišćenih pilećih karabataka
- 300 g crvenog luka
- 2-3 čena belog luka
- 5 kašika ulja+ za premazivanje kora
- 200 ml pavlake
- 250 ml vode
- 3 jaja
- so
- biber
Priprema
Sitno isecite meso i crveni luk. Dodajte ulje pa začinite, promešajte pa dodajte seckan beli luk. Isecite kore na pola pa ih premažite uljem. Onda slažite po tri kore jednu na drugu. Sipajte po kašiku fila i urolajte. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Nalijte 150 ml vode i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Za 15 minuta izvadite pitu i prelijte je sa umućenim jajima, pavlakom, 100 ml vode i pola kašičice soli. Smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 20-25 minuta.

HRSKAVI KROMPIRIĆI SA PARMEZANOM Prave se lako, a pojedu u slast
Super za ručak ili večeru, ukućani će biti oduševljeni.

BELA KREM ČORBA Krepi organizam u trenu, a svečana i neodoljiva
Sočna čorba od krompira zagrejaće vam dušu i telo.

KREMASTA MIMOZA SALATA Vrhunsko predjelo ukrasiće svaku svečanu trpezu, a ukusa koji se pamti
Sočna i ukusna, a ide uz razna jela.

CRVENO SOČIVO Ukusno i zdravo jelo koje će vas dugo držati sitim
Konkretno jelo ukusa koji priča priče.

DŽUNGLA TORTA Kremasta poslastica kakvu do sada niste jeli, svi koji su je probali je obožavaju
Sočna i voćna, za prave sladokusce.
Komentari (0)