OPASNE GREŠKE U KUVANJU Mogu da vam ugroze zdravlje, a mnoge domaćice ih rade
Većina domaćica je bar nekada napravila neke od ovih grešaka.
Ne perete ruke
Ruke nose sve vrste mikroba koje mogu da kontaminiraju hranu. Treba uvek da perete ruke sapunom i vodom najmanje 20 sekundi pre kuvanja i pre jela. Nakon pripreme hrane, posebno sirovog mesa, takođe treba da operete ruke.
Isti pribor sve vreme kuvanja
Pribor nakon kontakta sa mesom ili morskim plodovima dobro operite ili uzmite novi.
Pogledom određujete da li je hrana kuvana
Samo pogledom boje i tekstrure ne možete reći da li je hrana dobro kuvana. Ono što određuje da li je meso spremno je njegova temperatura.
Ne stavljate hranu na vreme u frižider
Kada je temperatura okoline ili u zatvorenom prostoru viša od 32 stepena, kuvanu hranu treba da ohladite. inače možete da dovedete do porasta bakterija koje izazivaju bolesti.
Koristite hranu koja dugo stoji u frižideru
Ne mora da znači da je bezbedna ako vam izgleda dobro i nema loš miris. U frižideru držite hranu 3 do 4 dana a u zamrzivaču tri do četiri meseca.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)