OPASNE GREŠKE U KUVANJU Mogu da vam ugroze zdravlje, a mnoge domaćice ih rade
Većina domaćica je bar nekada napravila neke od ovih grešaka.
Ne perete ruke
Ruke nose sve vrste mikroba koje mogu da kontaminiraju hranu. Treba uvek da perete ruke sapunom i vodom najmanje 20 sekundi pre kuvanja i pre jela. Nakon pripreme hrane, posebno sirovog mesa, takođe treba da operete ruke.
Isti pribor sve vreme kuvanja
Pribor nakon kontakta sa mesom ili morskim plodovima dobro operite ili uzmite novi.
Pogledom određujete da li je hrana kuvana
Samo pogledom boje i tekstrure ne možete reći da li je hrana dobro kuvana. Ono što određuje da li je meso spremno je njegova temperatura.
Ne stavljate hranu na vreme u frižider
Kada je temperatura okoline ili u zatvorenom prostoru viša od 32 stepena, kuvanu hranu treba da ohladite. inače možete da dovedete do porasta bakterija koje izazivaju bolesti.
Koristite hranu koja dugo stoji u frižideru
Ne mora da znači da je bezbedna ako vam izgleda dobro i nema loš miris. U frižideru držite hranu 3 do 4 dana a u zamrzivaču tri do četiri meseca.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
MINESTRONE ČORBA Donosimo vam originalni recept za čuveni italijanski specijalitet
Minestrone ili u prevodu "velika supa", bila je omiljena i kod starih Rimljana.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Po receptu baka Mire, mekana i sočna, za sve prilike
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
DOMAĆE SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE SUDOPERE Blistaće se kao nova, a prijatno će mirisati cela kuhinja
Očistite sudoperu na potpuno prirodan način, bez hemije.
CVEKLA Najbolja salata za kišne dane, jača imunitet u trenu, a ukusa koji priča priče
Zdrava i ukusna slana zimnica oboriće s nogu sve koji budu probali.
Komentari (0)