OPASNE GREŠKE U KUVANJU Mogu da vam ugroze zdravlje, a mnoge domaćice ih rade
Većina domaćica je bar nekada napravila neke od ovih grešaka.
Ne perete ruke
Ruke nose sve vrste mikroba koje mogu da kontaminiraju hranu. Treba uvek da perete ruke sapunom i vodom najmanje 20 sekundi pre kuvanja i pre jela. Nakon pripreme hrane, posebno sirovog mesa, takođe treba da operete ruke.
Isti pribor sve vreme kuvanja
Pribor nakon kontakta sa mesom ili morskim plodovima dobro operite ili uzmite novi.
Pogledom određujete da li je hrana kuvana
Samo pogledom boje i tekstrure ne možete reći da li je hrana dobro kuvana. Ono što određuje da li je meso spremno je njegova temperatura.
Ne stavljate hranu na vreme u frižider
Kada je temperatura okoline ili u zatvorenom prostoru viša od 32 stepena, kuvanu hranu treba da ohladite. inače možete da dovedete do porasta bakterija koje izazivaju bolesti.
Koristite hranu koja dugo stoji u frižideru
Ne mora da znači da je bezbedna ako vam izgleda dobro i nema loš miris. U frižideru držite hranu 3 do 4 dana a u zamrzivaču tri do četiri meseca.
PASTRMKA SA PEČURKAMA Posni specijalitet koji greje dušu i telo, ukusa koji se pamti
Poznata je činjenica da riba zamenjuje meso, a ovo jelo će vas raspametiti.
PILEĆI FILE SA PAVLAKOM I KAČKAVALJEM Sočno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Savršeno za ručak, obožavaće cela porodica.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U MLEVENO MESO Nije soda bikarbona, a biće mekano i sočno
Ako želite da ćufte budu ukusne dodajte ovu namirnicu u mleveno meso.
TUNA PAŠTETA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Dodajte uz tostiran hleb ili prilog po želji
Savršena za posne dane, a ukućani će stajati u redu za još.
POSNI PODVARAK SA SUVIM ŠLJIVAMA Ručak koji osvaja od prvog zalogaja, po receptu bez mane
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)