KANELONI U BEŠAMEL SOSU Ko ih jednom proba uvek im se vraća
Jelo idealno za svako doba dana.
Potrebno je
- 250 g kanelona
- 500 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 100 g paradajz pirea
- so
- biber
- mlevena začinska paprika
- origano
- bosiljak
Za bešamel sos:
- 4 kašike putera
- 6 kašika brašna
- 1 l mleka
- 1 kašičica muskatnog oraščića
- so
- 100 ml kisele pavlake
- 100 g edamera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kanelone prokuvajte 3 do 4 minuta u posoljenoj vodi. Sitno seckan luk propržite na malo ulja pa dodajte mleveno meso i začine i dinstajte oko 10 minuta. Onda dodajte paradajz i krčkajte još malo. Otopite maslac, dodajte brašno pa propržite dva do tri minuta. Zatim postepeno dodajte toplo mleko, uz neprestano mešanje, dok ne dobijete fin gladak krem. Kuvajte oko 5 minuta na tihoj vatri pa dodajte so, biber i muskatni oraščić. Skinite sa vatre, dodajte 50 g rendanog sira i pavlaku i dobro promešajte. Nekoliko kašika bešamel sosa odvojte sa strane, a u ostatak kada se malo prohladi dodajte smesu sa mlevenim mesom. Sipajte odvojeni bešamel sos u pleh za pečenje, pa kanelone punite pripremljenom smesom. Poređajte kanelone u pleh pa ih prelijte ostatkom smese. Pospite sa 50 g rendanog sira i začinite. Pecite kanelone sa mesom u bešamel sosu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
CRNAC BEZ JAJA "NA ČAŠE" Neodoljivi desert sa bananom napravi se brzo, a pojede za tren oka
Fenomenalni slatkiš koji se smaže u jednom zalogaju, idealan za sve prilike.
KAPRIĆOZA Donosimo vam originalni italijanski recept za ovaj specijalitet
Preukusna pica bolja od one kupovne, za pravo zadovoljstvo.
LAZANJE SA PEČURKAMA Sočan spoj testenine sa povrćem pravi je raj za nepca
Ako volite klasične lazanje, ove ćete da obožavate.
KUVAJTE KROMPIR OVAKO I NIKAD SE NEĆE RASPASTI Trik koji provereno uspeva
Dodajte ovu namirnicu kada kuvate krompir i provereno se neće raspasti.
SLANA ŠTRUDLA SA KOBASICAMA BOLJA OD SLATKE Rapsodija ukusa za prave gurmane
Ako volite klasičnu štrudlu, njenu slanu verziju ćete da obožavate.
Komentari (0)