MEDENA PILETINA Viralno jelo čiji je recept pogledalo više od 20 miliona
Sprema se jednostavno a svaki zalogaj je gurmanski raj.
Potrebno je
- 500 gr pilećeg filea
- 1 kašičica soli (1 kašičica)
- 1 kašičica belog luka u prahu (1 kašičica)
- 2 gr mlevenog crnog bibera
- 1 jaje
- 150 ml vode
- prstohvat soli
- 2 g crnog bibera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 120 gr brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- suncokretovo ulje
Za sos
- 15 ml suncokretovog ulja
- 1 čen belog luka
- 85 g meda
- 100 g paradajz sosa
- 20 g soja sosa
Priprema
Pileći file isecite na male komade. Dodajte so, beli luk u prahu i crni biber pa sve dobro promešajte. Stavite jaje u duboku posudu. Dodajte vodu, so, beli luk u prahu, brašno i prašak za pecivo. Mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu. Dodajte komade piletine i ostavite da odstoji 10 minuta. Zagrejte suncokretovo ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Pržite piletinu do zlatno smeđe boje sa obe strane. U šerpu stavite suncokretovo ulje i dodajte rendani beli luk. Pržite 2 minuta. Dodajte med, paradajz sos i soja sos. Pržite 2 minuta na laganoj vatri. Dodajte piletinu i ostavite da se prži dok se sos dobro ne upije.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)