MEDENA PILETINA Viralno jelo čiji je recept pogledalo više od 20 miliona
Sprema se jednostavno a svaki zalogaj je gurmanski raj.
Potrebno je
- 500 gr pilećeg filea
- 1 kašičica soli (1 kašičica)
- 1 kašičica belog luka u prahu (1 kašičica)
- 2 gr mlevenog crnog bibera
- 1 jaje
- 150 ml vode
- prstohvat soli
- 2 g crnog bibera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 120 gr brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- suncokretovo ulje
Za sos
- 15 ml suncokretovog ulja
- 1 čen belog luka
- 85 g meda
- 100 g paradajz sosa
- 20 g soja sosa
Priprema
Pileći file isecite na male komade. Dodajte so, beli luk u prahu i crni biber pa sve dobro promešajte. Stavite jaje u duboku posudu. Dodajte vodu, so, beli luk u prahu, brašno i prašak za pecivo. Mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu. Dodajte komade piletine i ostavite da odstoji 10 minuta. Zagrejte suncokretovo ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Pržite piletinu do zlatno smeđe boje sa obe strane. U šerpu stavite suncokretovo ulje i dodajte rendani beli luk. Pržite 2 minuta. Dodajte med, paradajz sos i soja sos. Pržite 2 minuta na laganoj vatri. Dodajte piletinu i ostavite da se prži dok se sos dobro ne upije.
PAPRIKA ROLNICE SA SIROM Gotove za tren oka, a idealne za večeru ili doručak
Gotove očas posla, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
KISELI KRASTAVČIĆI Zdravija verzija omiljene sezonske salate, za gurmane i one izbirljive
Savršenog ukusa, pravićete stalno.
POSNI PREBRANAC Tradicionalno jelo iz bakine kuhinje, držaće vas dugo sitim, a ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, a ukućani će stajati u redu za još.
JEDNOSTAVAN TRIK ZA SOČNE PALAČINKE Dodajte ovu namirnicu i neće pucati ni biti gumene
Primenite jednostavan trik profesionalnih kuvara za savršene palačinke.
PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
Komentari (0)