MEDENA PILETINA Viralno jelo čiji je recept pogledalo više od 20 miliona
Sprema se jednostavno a svaki zalogaj je gurmanski raj.

Potrebno je
- 500 gr pilećeg filea
- 1 kašičica soli (1 kašičica)
- 1 kašičica belog luka u prahu (1 kašičica)
- 2 gr mlevenog crnog bibera
- 1 jaje
- 150 ml vode
- prstohvat soli
- 2 g crnog bibera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 120 gr brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- suncokretovo ulje
Za sos
- 15 ml suncokretovog ulja
- 1 čen belog luka
- 85 g meda
- 100 g paradajz sosa
- 20 g soja sosa
Priprema
Pileći file isecite na male komade. Dodajte so, beli luk u prahu i crni biber pa sve dobro promešajte. Stavite jaje u duboku posudu. Dodajte vodu, so, beli luk u prahu, brašno i prašak za pecivo. Mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu. Dodajte komade piletine i ostavite da odstoji 10 minuta. Zagrejte suncokretovo ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Pržite piletinu do zlatno smeđe boje sa obe strane. U šerpu stavite suncokretovo ulje i dodajte rendani beli luk. Pržite 2 minuta. Dodajte med, paradajz sos i soja sos. Pržite 2 minuta na laganoj vatri. Dodajte piletinu i ostavite da se prži dok se sos dobro ne upije.

HRSKAVI KROMPIR IZ RERNE Miriše na Grčku, a nikad slasniji, za savršenu večeru
Pravi se lako, a osvaja ukusom.

KROMPIR SALATA SA MLADIM LUKOM Gosti će je obožavati, a skroz je kremasta i slasna
Služite uz meso ili ribu.

ČUVENA LINCER TORTA Recept iz 1653 godine koji domaćice međusobno dele
Čuvena austrijska poslastica neobičnog izgleda nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

HRSKAVI KROMPIRIĆI SA PARMEZANOM Prave se lako, a pojedu u slast
Super za ručak ili večeru, ukućani će biti oduševljeni.

BELA KREM ČORBA Krepi organizam u trenu, a svečana i neodoljiva
Sočna čorba od krompira zagrejaće vam dušu i telo.
Komentari (0)