MEDENA PILETINA Viralno jelo čiji je recept pogledalo više od 20 miliona
Sprema se jednostavno a svaki zalogaj je gurmanski raj.
Potrebno je
- 500 gr pilećeg filea
- 1 kašičica soli (1 kašičica)
- 1 kašičica belog luka u prahu (1 kašičica)
- 2 gr mlevenog crnog bibera
- 1 jaje
- 150 ml vode
- prstohvat soli
- 2 g crnog bibera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 120 gr brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- suncokretovo ulje
Za sos
- 15 ml suncokretovog ulja
- 1 čen belog luka
- 85 g meda
- 100 g paradajz sosa
- 20 g soja sosa
Priprema
Pileći file isecite na male komade. Dodajte so, beli luk u prahu i crni biber pa sve dobro promešajte. Stavite jaje u duboku posudu. Dodajte vodu, so, beli luk u prahu, brašno i prašak za pecivo. Mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu. Dodajte komade piletine i ostavite da odstoji 10 minuta. Zagrejte suncokretovo ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Pržite piletinu do zlatno smeđe boje sa obe strane. U šerpu stavite suncokretovo ulje i dodajte rendani beli luk. Pržite 2 minuta. Dodajte med, paradajz sos i soja sos. Pržite 2 minuta na laganoj vatri. Dodajte piletinu i ostavite da se prži dok se sos dobro ne upije.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)