NAJBOLJE TESTO ZA PICU OD SAMO 4 SASTOJKA Po receptu Đenara Kontalda, za pravo zadovoljstvo

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Recept čuvenog italijanskog kuvara na Youtubeu su pogledali milioni, samo pratite upustvo i savršena pica je gotova.

pica
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g oštrog brašna 
  • 1 kašičica soli 
  • 7 g suvog kvasca
  • 325 ml tople vode 
  • malo griza

Priprema: 

Razmutite kvasac u toploj vodi pa ostavite da se aktivira 5 minuta. U jednoj posudi pomešajte brašno i so, pa dodajte aktivirani kvasac. Zamesite testo, pa ga podelite na 4 jednaka dela (otprilike oko 150 g) i oblikujte loptice. Posudu pospite grizom, pa onda poređajte testo i pokrijte krpom. Ostavite na toplom da nadođe nekih 2 sata. Uzmite jednu lopticu i stavite je na pobrašnjenu površinu, pa pesnicom pritisnite 2x. Rukama malo razvucite i testo je spremno. Pritisnite prstima oko ivice. Dodajte sastojke po želji i pecite.

Komentari (0)

Loading