NAJBOLJE TESTO ZA PICU OD SAMO 4 SASTOJKA Po receptu Đenara Kontalda, za pravo zadovoljstvo
Recept čuvenog italijanskog kuvara na Youtubeu su pogledali milioni, samo pratite upustvo i savršena pica je gotova.
Potrebno je
- 500 g oštrog brašna
- 1 kašičica soli
- 7 g suvog kvasca
- 325 ml tople vode
- malo griza
Priprema:
Razmutite kvasac u toploj vodi pa ostavite da se aktivira 5 minuta. U jednoj posudi pomešajte brašno i so, pa dodajte aktivirani kvasac. Zamesite testo, pa ga podelite na 4 jednaka dela (otprilike oko 150 g) i oblikujte loptice. Posudu pospite grizom, pa onda poređajte testo i pokrijte krpom. Ostavite na toplom da nadođe nekih 2 sata. Uzmite jednu lopticu i stavite je na pobrašnjenu površinu, pa pesnicom pritisnite 2x. Rukama malo razvucite i testo je spremno. Pritisnite prstima oko ivice. Dodajte sastojke po želji i pecite.
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)