BRZA ČOKOLADNA TORTA Bez pečenja, jaja i upotrebe miksera, ljubav u svakom zalogaju
Fenomenalna poslastica biće gotova za tren oka a pravi je raj za sladokusce.
Potrebno je
- 200 g mlevenog keksa
- 80 g putera
- 60 g brašna
- 30 g šećera
- 7 g želatina
- 700 ml mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 200 g čokolade
Priprema:
Puter otopite pa izmešajte sa keksom i dobro sjedinite. U kalup obložen papirom za pečenje rasporedite smesu ravrnomerno i utisnite, da dobijete podlogu. Ostavite kalup 15 minuta u friđideru, da se stegne.Za to vreme pravite fil. U šerpi izmešajte brašno, šećer i želatin pa sipajte mleko. Dodajte ekstrakt vanile pa promešajte sve. Čokoladu izlomite na kockice pa je otopite na pari, dok ne dobijete glazuru. Preko podloge nanesite fil pa ostavite u frižideru 3 sata. Dekorišite rendanom čokoladom.
Možda vas zanima:
OPERA TORTA ZA PRAVE KAFOLJUPCE Svakim zalogajem mami na dodatno parče
Savršena za sve svečane prilike.
ČOKO ORANDŽ TORTA PRVA NESTAJE SA STOLA Raskošna i kremasta i svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SE TOPI U USTIMA Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
OPERA TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Poslastica sa kafom koja razvaljuje ukusom
Opera tortu je 1960. godine kreirao poznati francuski šef kuhinje, Lenotre.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)