BRZA ČOKOLADNA TORTA Bez pečenja, jaja i upotrebe miksera, ljubav u svakom zalogaju
Fenomenalna poslastica biće gotova za tren oka a pravi je raj za sladokusce.
Potrebno je
- 200 g mlevenog keksa
- 80 g putera
- 60 g brašna
- 30 g šećera
- 7 g želatina
- 700 ml mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 200 g čokolade
Priprema:
Puter otopite pa izmešajte sa keksom i dobro sjedinite. U kalup obložen papirom za pečenje rasporedite smesu ravrnomerno i utisnite, da dobijete podlogu. Ostavite kalup 15 minuta u friđideru, da se stegne.Za to vreme pravite fil. U šerpi izmešajte brašno, šećer i želatin pa sipajte mleko. Dodajte ekstrakt vanile pa promešajte sve. Čokoladu izlomite na kockice pa je otopite na pari, dok ne dobijete glazuru. Preko podloge nanesite fil pa ostavite u frižideru 3 sata. Dekorišite rendanom čokoladom.
Možda vas zanima:
SAHER TORTA Očaravajuća poslastica osmišljena 1832.godine za kneza, u sočnom spoju čokolade sa džemom
Osmislio je 1832.godine Franc Saher za kneza Klemensa fon Meterniha.
ŠERPUŠA Starinska poslastica koju su obožavale sve domaćice, a pravila se za svako slavlje
Fenomanalna poslastica uspeće svima a budi sva čula.
MOKRA ČOKOLADNA TORTA Jeftina poslastica skupog ukusa koja miriše na ljubav
Neodoljiva i ukusna, a pravi se od jednostavnih sastojaka koje svaka domaćica ima u kuhinji.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)