BRZA ČOKOLADNA TORTA Bez pečenja, jaja i upotrebe miksera, ljubav u svakom zalogaju

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalna poslastica biće gotova za tren oka a pravi je raj za sladokusce.

čokoladna torta
Shutterstock

Potrebno je

- 200 g mlevenog keksa
- 80 g putera
- 60 g brašna
- 30 g šećera
- 7 g želatina
- 700 ml mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 200 g čokolade

Priprema:

Puter otopite pa izmešajte sa keksom i dobro sjedinite. U kalup obložen papirom za pečenje rasporedite smesu ravrnomerno i utisnite, da dobijete podlogu. Ostavite kalup 15 minuta u friđideru, da se stegne.Za to vreme pravite fil. U šerpi izmešajte brašno, šećer i želatin pa sipajte mleko. Dodajte ekstrakt vanile pa promešajte sve. Čokoladu izlomite na kockice pa je otopite na pari, dok ne dobijete glazuru. Preko podloge nanesite fil pa ostavite u frižideru 3 sata. Dekorišite rendanom čokoladom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading