FOKAČA Italijanska pogača mami osmeh na lice, kao izmišljena za uživanje
Neodoljivo sočna, pravićete stalno.

Potrebno je
Možda vas zanima:

FOKAČA OD RAŽANOG BRAŠNA Sa čeri paradajzom, ovakvu do sada niste jeli
Sočna i mekana, prste da poližete.

SOČNA PUNJENA FOKAČA Po receptu čuvenog kuvara Džejmija Olivera, biće nikad ukusnija
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

FOKAČA Aromatična italijanska pogača koja ide uz sve, ukusa koji priča priče
Pljosnata pogača koja se ukrašava začinskim biljem i maslinama, uzećete parče više.

FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
- 450 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice soli
- 250 ml mlake vode
- 3 kašike maslinovog ulja
Još:
- 2 čena belog luka
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica suvog ruzmarina
- 1 kašičica morske soli
- masline
Priprema
Sjedinite brašno, kvasac, so i šećer, pa dodajte 3 kašike ulja i sa mlakom vodom zamesite testo. Podmažite pleh, pa testo razvucite i prekrijte streč folijom. Ostavite da stoji sat vremena. Zatim zagrejte 50 ml ulja da bude mlako, pa u to dodajte ruzmarin i sitno seckan beli luk. Prelijte preko testa, pa prstima napravite mala udubljenja. Ostavite da stoji još petnaest minuta, a onda u testo utisnute masline i pospite sa morskom soli. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 20 minuta.

SLANA TORTA GOTOVA ZA 15 MINUTA A savršena kao predjelo na svečanoj ili slavskoj trpezi
Uspeva i početnicima, a nikad slasnija.

POSNI MEDENJACI Ukusom nimalo ne zaostaju za onim kupovnim, otopićete se od miline
Najbolje služite uz čaj ili kafu.

PEKARSKI KROMPIR SA KOBASICOM Gurmanski ručak koji će vas dugo držati sitim
Slasan i ukusan, ukućani će stajati u redu za još.


DOBOŠ TORTA Čuvena mađarska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu
Raskošna torta bogatog ukusa pun je pogodak za rođendane i bitne događaje.
Komentari (0)