FOKAČA Italijanska pogača mami osmeh na lice, kao izmišljena za uživanje

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Neodoljivo sočna, pravićete stalno.

fokača
Shutterstock

Potrebno je

  • 450 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 250 ml mlake vode
  • 3 kašike maslinovog ulja

Još:

  • 2 čena belog luka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 kašičica suvog ruzmarina
  • 1 kašičica morske soli
  • masline

Priprema
Sjedinite brašno, kvasac, so i šećer, pa dodajte 3 kašike ulja i sa mlakom vodom zamesite testo. Podmažite pleh, pa testo razvucite i prekrijte streč folijom. Ostavite da stoji sat vremena. Zatim zagrejte 50 ml ulja da bude mlako, pa u to dodajte ruzmarin i sitno seckan beli luk. Prelijte preko testa, pa prstima napravite mala udubljenja. Ostavite da stoji još petnaest minuta, a onda u testo utisnute masline i pospite sa morskom soli. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 20 minuta.

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading