PUNJENI PATLIDŽAN Sa mesom, sočno jelo za pravo zadovoljstvo
Savršen spoj povrća i mesa daće celom jelu neodoljivu aromu.
Potrebno je
- 2 plava patlidžana
- 1 glavica crnog luka
- 200 g mlevenog mesa
- 3 kašike pirinča
- pola kašičice bibera
- pola kašičice bosiljka
- 2 čena belog luka
- 1 dcl soka od paradajza
- so
- 1 jaje
- 1 dcl kisele pavlake
- parmezan po ukusu
- čeri paradajz
- peršun
- maslinovo ulje
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Očistite i operite patlidžan. Presecite ga na pola pa mu izdubite sredinu. Sipajte maslinovo ulje u zagrejan tiganj pa propržite očišćen i sitno seckan crni luk. Dodajte mleveno meso, sitno iseckanu sredinu patlidžana koja je izdubljena, posolite, pobiberite, dodajte bosiljak, sitno seckan beli luk, tri kašike skuvanog pirinča. Onda sipajte paradajz, izmešajte i još malo dinstajte. Napunite patlidžane pripremljenim filom. Stavite patlidžane u vatlostalnu činiju, prekrijte folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 220 stepeni. Zatim skinite foliju, pa prelijte patlidžane mešavinom umućenog jajeta i pavlake i nastavite pečenje dok preliv ne porumeni. Pospite patlidžane rendanim parmezanom. Ukrasite čeri paradajzom i peršunom. Služite toplo. Prijatno!
Možda vas zanima:
SOČNI PUNJENI PATLIDŽAN Savršeni spoj sa mesom, stavite odmah duplu meru
Preukusno jelo od povrća i mesa zagrejaće vam dušu i telo, pikantno je i slasno.
PUNJENI PATLIDŽAN Slasan, pikantan i posan
Savršen ručak za posne dane, lagan a držaće vas sitim. Punjeni patlidžan sa šampinjonima, lukom i paradajzom.
FANTASTIČAN RECEPT NA TURSKI NAČIN Punjeni patlidžan idealan je za subotnji ručak
Nije potrebno mnogo sastojaka.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)