PUNJENI PATLIDŽAN Sa mesom, sočno jelo za pravo zadovoljstvo
Savršen spoj povrća i mesa daće celom jelu neodoljivu aromu.
Potrebno je
- 2 plava patlidžana
- 1 glavica crnog luka
- 200 g mlevenog mesa
- 3 kašike pirinča
- pola kašičice bibera
- pola kašičice bosiljka
- 2 čena belog luka
- 1 dcl soka od paradajza
- so
- 1 jaje
- 1 dcl kisele pavlake
- parmezan po ukusu
- čeri paradajz
- peršun
- maslinovo ulje
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Očistite i operite patlidžan. Presecite ga na pola pa mu izdubite sredinu. Sipajte maslinovo ulje u zagrejan tiganj pa propržite očišćen i sitno seckan crni luk. Dodajte mleveno meso, sitno iseckanu sredinu patlidžana koja je izdubljena, posolite, pobiberite, dodajte bosiljak, sitno seckan beli luk, tri kašike skuvanog pirinča. Onda sipajte paradajz, izmešajte i još malo dinstajte. Napunite patlidžane pripremljenim filom. Stavite patlidžane u vatlostalnu činiju, prekrijte folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 220 stepeni. Zatim skinite foliju, pa prelijte patlidžane mešavinom umućenog jajeta i pavlake i nastavite pečenje dok preliv ne porumeni. Pospite patlidžane rendanim parmezanom. Ukrasite čeri paradajzom i peršunom. Služite toplo. Prijatno!
Možda vas zanima:
IMAM BAILDI KOJI OSVAJA ČULA I PAMĆENJE Kad se patlidžan, paradajz i začini sretnu
Za ručak koji se pamti.
PUNJENI PATLIDŽAN MILUJE NEPCA Ručak u kome će cela porodica uživati
Savršeno i za dane posta.
POSNI PUNJENI PATLIDŽAN SAVRŠEN LETNJI RUČAK Pola pleha nestane u trenu
Sočan i slasan, samo dodajte prilog po želji.
IMAM BAILDI Punjeni patlidžan na turski način, lagan a zasitan
Nećete moći da prestanete da jedete.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)