PUNJENI PATLIDŽAN Sa mesom, sočno jelo za pravo zadovoljstvo
Savršen spoj povrća i mesa daće celom jelu neodoljivu aromu.
Potrebno je
- 2 plava patlidžana
- 1 glavica crnog luka
- 200 g mlevenog mesa
- 3 kašike pirinča
- pola kašičice bibera
- pola kašičice bosiljka
- 2 čena belog luka
- 1 dcl soka od paradajza
- so
- 1 jaje
- 1 dcl kisele pavlake
- parmezan po ukusu
- čeri paradajz
- peršun
- maslinovo ulje
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Očistite i operite patlidžan. Presecite ga na pola pa mu izdubite sredinu. Sipajte maslinovo ulje u zagrejan tiganj pa propržite očišćen i sitno seckan crni luk. Dodajte mleveno meso, sitno iseckanu sredinu patlidžana koja je izdubljena, posolite, pobiberite, dodajte bosiljak, sitno seckan beli luk, tri kašike skuvanog pirinča. Onda sipajte paradajz, izmešajte i još malo dinstajte. Napunite patlidžane pripremljenim filom. Stavite patlidžane u vatlostalnu činiju, prekrijte folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 220 stepeni. Zatim skinite foliju, pa prelijte patlidžane mešavinom umućenog jajeta i pavlake i nastavite pečenje dok preliv ne porumeni. Pospite patlidžane rendanim parmezanom. Ukrasite čeri paradajzom i peršunom. Služite toplo. Prijatno!
Možda vas zanima:
IMAM BAILDI KOJI OSVAJA ČULA I PAMĆENJE Kad se patlidžan, paradajz i začini sretnu
Za ručak koji se pamti.
PUNJENI PATLIDŽAN MILUJE NEPCA Ručak u kome će cela porodica uživati
Savršeno i za dane posta.
POSNI PUNJENI PATLIDŽAN SAVRŠEN LETNJI RUČAK Pola pleha nestane u trenu
Sočan i slasan, samo dodajte prilog po želji.
IMAM BAILDI Punjeni patlidžan na turski način, lagan a zasitan
Nećete moći da prestanete da jedete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)