PUNJENI PATLIDŽAN Sa mesom, sočno jelo za pravo zadovoljstvo

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Savršen spoj povrća i mesa daće celom jelu neodoljivu aromu.

patlidžan punjen mesom
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 plava patlidžana
  • 1 glavica crnog luka
  • 200 g mlevenog mesa
  • 3 kašike pirinča
  • pola kašičice bibera 
  • pola kašičice bosiljka
  • 2 čena belog luka
  • 1 dcl soka od paradajza 
  • so
  • 1 jaje 
  • 1 dcl kisele pavlake
  • parmezan po ukusu
  • čeri paradajz 
  • peršun
  • maslinovo ulje

Priprema

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Očistite i operite patlidžan. Presecite ga na pola pa mu izdubite sredinu. Sipajte maslinovo ulje u zagrejan tiganj pa propržite očišćen i sitno seckan crni luk. Dodajte mleveno meso, sitno iseckanu sredinu patlidžana koja je izdubljena, posolite, pobiberite, dodajte bosiljak, sitno seckan beli luk, tri kašike skuvanog pirinča. Onda sipajte paradajz, izmešajte i još malo dinstajte. Napunite patlidžane pripremljenim filom. Stavite patlidžane u vatlostalnu činiju, prekrijte folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 220 stepeni. Zatim skinite foliju, pa prelijte patlidžane mešavinom umućenog jajeta i pavlake i nastavite pečenje dok preliv ne porumeni. Pospite patlidžane rendanim parmezanom. Ukrasite čeri paradajzom i peršunom. Služite toplo. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading